Graszoden kopen in Genemuiden

 Genemuiden is een plek dat tot de gemeente Zwartewaterland in Overijssel behoort. Met een ruime 10.000 inwoners, gelegen aan het Zwarte Water en met historische stadsrechten is het een unieke locatie. Deze combinatie zorgt dat Genemuiden zowel een levendige, landelijke als historische plaats is om te wonen.

Woont u in Genemuiden? Of bent u van plan hier een huis te kopen? Dan kan het aanvullen van uw tuin met graszoden een leuke optie zijn. Hiermee brengt u het landelijke karakter rondom uw eigen huis. De graszoden kunt u bestellen door het gewenste artikel in het winkelmandje te plaatsen en af te rekenen.

Landelijk en historisch wonen in Genemuiden

Graszoden kopen in Tag West

Iedereen in Genemuiden weet al dat de omgeving mooi en groen is, maar met de wijk Tag West woont u midden in de natuur. Dit is namelijk een ruim opgezette en bovendien aantrekkelijke woonwijk. Deze wijk ligt tussen het water en groen waardoor u in alle rust kunt wonen.

Bovendien is deze nieuwbouwwijk voorzien van een leuke dorpse sfeer. Die dorpse karakteristieken ziet u bijvoorbeeld terug in de woningen met veel variatie en afwisseling. Hierdoor woont u altijd in een woning dat zowel uniek, ruim als duurzaam is.

De woningen zelf worden een combinatie van twee-kappers, appartementen, vrijstaande woningen en rijwoningen. Bovendien zijn de woningen ruim opgezet en gemaakt voor zowel jong als oud. Een groot voordeel is dat de meeste huizen grote tuinen erbij krijgen. Gaat u hier in de toekomst een huis kopen? Dan past het kopen van graszoden er goed bij. Met een groen gazon draagt u namelijk bij aan het dorpse gevoel en sfeer.

Wonen in het centrum van Genemuiden

Van heel Genemuiden en omgeving is het centrum misschien wel de leukste plek om te wonen. Zoekt u naar rust, parken, winkels, terrassen en cultuur? In de binnenstad vindt u dit allemaal terug.

De binnenstad van Genemuiden biedt een goede combinatie van stedelijke karakteristieken en rustige locaties. Op deze manier kunt u wandelingen maken door een groen park, door een gezellige winkelstraat lopen en meer. Dit alles maakt het centrum een ideale plek om te leven tussen rust en gezelligheid.

Bovendien kunt u, door graszoden te kopen, na een drukke werkdag tot rust komen in de tuin. Met een groen gazon, aan een loungeset en met een drankje is dit ultiem genieten.

Natuur en activiteiten in Genemuiden

Christoffelpad

Onder bescherming van Christoffel kunt u door een landschap wandelen dat al eeuwenoud is. Het gaat hierbij om een tocht van twee dagen waarin u lange mysterieuze locaties, echte Nederlandse dijken, polders, religieuze symbolen, rivieren en nog veel meer. Dit is een tocht van maar liefst veertig kilometer. Voor de fanatieke wandelaar, de ontdekkingsreiziger en avonturier is dit iets wat je gedaan moet hebben.

Tapijtstad

Weet u dat Genemuiden een tapijtstad is? De vloerbekleding uit deze stad wordt zelfs over de hele aardbol verkocht. Dit in combinatie met de ligging, inwoners met een sterk karakter, stadsbranden en meer maakt Genemuiden tot een unieke stad. Wandel door de straten en proef de sfeer en historie van deze stad.

Klantervaringen in Genemuiden

Klantervaring van Adrie uit Zwartsluis

“Prima graszoden/ gazon prachtig na een week”

Een bericht van Lageman op vrijdagmorgen dat de grasrollen konden gaan broeien wegens de grote hitte, ze waren er nog niet eens.. Het was de bedoeling om ze op zaterdag te leggen, maar alles is toch prima in orde gekomen, we zijn direct begonnen vrijdagmiddag om 14.00 uur nadat de chauffeur vertrokken was, 430 m2 x 15 kilo per rol; gelukkig kwamen de 2 hulpen die voor zaterdag geregeld waren ook vrijdagmiddag al helpen. Het ging zo voorspoedig dat het gras er om +/- 20.00 uur in lag. Zie resultaat na week op foto: fantastisch We kunnen gaan maaien..

Adrie - Zwartsluis - 2020-06-07
Klantervaring van Herman uit Ijsselmuiden

“Snelle service en telefonisch goed bereikbaar ”

Na een telefoontje voor advies de graszoden online besteld. Precies op de afgesproken tijd kwam de vrachtwagen voorrijden. Stevige rollen en gemakkelijk te leggen.

Herman - Ijsselmuiden - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Genemuiden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Genemuiden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Genemuiden

Veelgestelde vragen in Genemuiden

Hoe snel kunnen graszoden in Genemuiden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Genemuiden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.