Graszoden kopen in Franeker

Franeker is een plaats in de provincie Friesland en telt ruim 12.000 inwoners. Het dorpshart zit vol gezellig cafeetjes, eetgelegenheden, winkels om te shoppen en andere voorzieningen. Buiten het dorpshart waant u zich steeds meer in de natuur. Denk hierbij aan boerderijen, weilanden en lokale ondernemingen. Ook is Franeker een van de Friese Elf Steden, wat een hele eer op zich is. Het Friese karakter komt terug in de vele groene gebieden. Wilt u het groene karakter van Friesland in uw eigen woning terug laten komen? Wij leveren en leggen graszoden in Franeker op maat. Voor uw achtertuin, een gazon of het voetbalveldje in uw buurt. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie en bestelmogelijkheden.

Martenatuin

In het centrum van Franeker ligt de Martenatuin. Deze tuin heeft een prachtig groen landschap met in het midden de Martenatoren. Deze toren is het eindpunt van de verschillende wandelpaden die door de hele tuin heen lopen en u langs elk uniek plekje brengen. De tuin opent vroeg in de morgen, sluit aan eind van de middag en is voor iedereen toegankelijk. De flora en fauna is van hoge kwaliteit en wordt dan ook goed onderhouden. Een mooi uitstapje in de natuur in dus.

Eise Elsinga Planetarium

In Franeker ligt het oudste nog werkende Planetarium van de wereld. Het is omgetoverd tot een museum, waar u alles over het zonnestelsel te weten komt. Het gaat om een nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel, met daarnaast een hoop informatie over het heelal. Het museum heeft een vaste expositie, maar ook een uitgebreide interactieve expo. Hierbij krijgt u antwoord op allerlei vragen, op een interessante en leerzame manier. Ook is er een filmzaal aanwezig waar doorlopend documentaires getoond worden. Wanneer u in Franeker bent en meer wil weten over het zonnestelsel, dan is museum Eise Elsinga zeker een aanrader!

Nieuwbouwproject Sudhoeksterfeart

Ook in Franeker zijn een aantal nieuwbouwprojecten van start gegaan. Zo is er project Sudhoeksterfeart. Het gaat hierbij om een twaalftal huizen in een groene, natuurrijke omgeving. De woningen zijn zogeheten ‘Schildkap’ woningen, ook 2-onder-1-kap genoemd. Deze woningen hebben ruime buitenruimtes die u geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Bijvoorbeeld met graszoden en kleurrijke bloemen. De woningen komen in Franeker-Zuid te staan; het gebied wat bekend staat om haar groene omgeving en het water. U bent slechts een paar minuten van de binnenstad verwijderd, waardoor u gemakkelijk lopend een boodschap kunt doen of een terrasje kunt pakken.

Klantervaringen in Franeker

Klantervaring van Danielle uit Franeker

“uitstekende kwaliteit en goede service”

De graszoden die we hebben besteld zijn op de juiste datum geleverd. Ook was dit netjes op een pallet opgerold. De graszoden zijn van goede kwaliteit. de graszoden zijn makkelijk te leggen. helemaal tevreden!

Danielle - Franeker - 2019-09-10
Klantervaring van Maikel uit Franeker

“Erg goede kwaliteit graszoden”

Vooral de structuur van de graszoden zijn van prima kwaliteit. Maakt het erg fijn en makkelijk om te leggen, ook als je weinig ervaring hebt.

Maikel - Franeker - 2020-04-22

Graszoden bezorgen Franeker

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Franeker en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Franeker

Veelgestelde vragen in Franeker

Hoe snel kunnen graszoden in Franeker geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Franeker?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.