Graszoden kopen in Exloo

Het karakteristieke esdorp Exloo, in het Drents spreek je het uit als: Eksel, is een dorp op de Drentse zandgronden. Door de vroegere aanwezigheid van bos is de naam ontstaan. Waarschijnlijk uit de Oudsaksische woorden ek (eik) en loo (bos). Exloo behoort tot de gemeente Borger-Odoorn en ligt op de Hondsrug. Exloo is als hoofdplaats niet het grootste dorp van deze gemeente en had in 2020 ongeveer 1.650 inwoners. Exloo trekt in de zomer veel toeristen. Onder andere het vakantiepark Puur Exloo trekt veel recreanten. Rondom de vakantiebungalow, zou door het kopen van graszoden, het groenonderhoud kunnen worden onderhouden. 

Dorpsbranden

Vroeger kwamen er veel grote dorpsbranden voor in de Drentse zanddorpen. In 1884 ontkwam ook Exloo niet aan een bosbrand en er branden achttien dorpswoningen volledig af. Ook het gemeentehuis ontkwam niet aan een brand en viel ten prooi aan de vlammenzee. In 1943 brandde het gemeentehuis opnieuw af. De in Exloo zetelende gemeenteraad van de gemeente Borger-Odoorn zou kunnen besluiten om voor het groenonderhoud graszoden te kopen.

Vakantiepark Puur Exloo

Veel toeristen komen in het familiepark Puur Exloo drentenieren. Het familiepark behoort tot het fraaie landgoed Hunzebergen. Voor een onbezorgde vakantie en het genieten en ontspannen op en rondom het park en in de natuur zijn er verschillende mogelijkheden. De eigenaren van de accommodaties zouden voor het groenonderhoud kunnen overwegen om graszoden te kopen.

Attracties en activiteiten

De toeristen vermaken zich uitstekend in kabouterland. Kabouterland is een kinderdierenpark. Daarnaast organiseert de Vereniging Dorpsbelangen Exloo diverse activiteiten voor jong en oud. Zo zijn de belangrijkste het jaarlijkse schaapsscheerdersfeest en het festival van de Oude Ambachten. Ook wordt er veel gefietst, gezwommen en gewandeld en aan de mogelijkheden voor sport en spel ontbreekt het evenmin. Op het golfpark Exloo, waarvoor men graszoden kan kopen voor onderhoud, kan gegolfd worden op de 18 holes baan. 

Voorzieningen in Exloo

Exloo heeft een aantal voorzieningen. Hierbij kan gedacht worden aan de basisschool, een manage, de sportvelden en het zwembad. Voor de toeristen is er een VVV-kantoor. Ook is er een supermarkt, winkels en zijn er diverse horecagelegenheden. Ook de middenstanders zouden voor het groenonderhoud rondom hun bedrijf graszoden kunnen kopen.

LOFAR

Een zogenaamd LOFAR is er sinds 2005 bij Exloo. Een LOFAR is een nieuw soort type radiotelescoop. Een LOFAR zal uiteindelijk bestaan uit ongeveer vijfentwintig duizend kleine antennes die te vinden zijn in Nederland en Duitsland. De lage -frequentie telescoop (LOFAR) in Exloo heeft verbinding met de radio antennes in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijke en Zweden. Voor het onderhoud rondom deze radio antennes zou men graszoden kunnen kopen. Het LOFAR in Exloo is op 12 juni 2010 officieel geopend door koningin Beatrix.

Woningbouw

In Exloo staan ongeveer elfhonderd woningen, waarvan 75% eigendom en 14% huurwoningen. Negentig procent van de woningen zijn bewoond en zijn voor tweeduizend gebouwd. In Exloo staat een oude melkfabriek die wordt afgebroken voor nieuwbouwwoningen. Gemiddeld staan er 10% van de woningen in de verkoop. De huidige en toekomstige woningeigenaar zou kunnen overwegen om voor het tuinonderhoud graszoden te kopen.

Schaapskooi in Exloo

Op de Hoofdstraat, in het centrum van Exloo, staat een schaapskooi. De kudde die bij de schaapskooi hoort telt ongeveer tweehonderd schapen. Met uitzondering van de lammertijd, dan zijn het ineens tweemaal zoveel. Het is heel leuk om de schapen, tussen de paasvakantie en de herfstvakantie, in beweging te zien. De schapen trekken dan met hun herder dwars door het dorp. Tussen de herfstvakantie en de paasvakantie is het spektakel alleen in de weekenden en de schoolvakanties te zien. Voor het groenonderhoud, waar de schapen lopen, zou men ook graszoden kunnen kopen.

Klantervaringen in Exloo

Klantervaring van Jan willem uit Exloo

“Goed geregeld en een top product ”

Goed geregeld en goed geinformeerd

Jan willem - Exloo - 2020-06-20
Klantervaring van Herman uit Exloerveen

“Uitstekende kwaliteit en service!!”

Heb eerst gebeld en werd vriendelijk te woord gestaan. Daarna via de website bestelt en kon het de volgende ochtend al ophalen. Daar aangekomen vriendelijk ontvangen en geholpen. De kwaliteit is goed en de graszoden waren vers... Dus al met al een aanrader!!

Herman - Exloerveen - 2020-07-23

Graszoden bezorgen Exloo

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Exloo en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Exloo

Veelgestelde vragen in Exloo

Kunnen de graszoden in de buurt van Exloo afgehaald worden?

Het egaliseren van de ondergrond is veruit het meeste en het lastigste werk van het aanleggen van een nieuw gazon met graszoden.

Maar hoe ga je verder wanneer de ondergrond eenmaal vlak is? Graszoden zitten op een rol van 1 m2. Om zo min mogelijk snijverlies te hebben adviseren we om aan de langste rechte zijde van het gazon te beginnen.

Hoe graszoden snijden

Graszoden kan je eenvoudig op maat maken met een gekarteld broodmes. Wij adviseren niet om een grassteker of schep te gebruiken. Vaak is de ondergrond waarop u de graszoden legt nog niet erg stevig en stabiel. Als u dan een kantensteker gebruikt krijg je vaak deuken in de ondergronden met name bij rondingen of rondom bomen is dit erg lastig. Meer uitleg geven we in onderstaande video:

Richting aanleg van de graszoden

In principe maakt het niet uit in welke richting het gras wordt gelegd. De naden en de vleug van de zode zie je na twee tot drie keer maaien niet meer terug. Het gras dat je afsnijdt aan het einde van een baan kan je gebruiken om een nieuwe baan mee te beginnen. Op die manier heb je zo min mogelijk snijverlies en verspringen de stootnaden ook gelijk.

Laatste stappen bij het leggen

Wanneer je bijna klaar bent met het leggen van de graszoden eindig je vaak met een stukje zwarte aarde dat smaller is dan de breedte van de zode. Hier kan je een volle graszoden neerleggen en in de lengte richting van de grasmat een stuk afsnijden. Echter je hebt een stuk minder snijverlies als je het laatste stukje via de korte zijde gaat leggen.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur (op maandag in overleg).

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Exloo geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Exloo?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.