Graszoden kopen in Enschede

Het hebben van een fijne tuin is voor veel mensen onmisbaar, dat begrijpen wij maar al te goed. Maar hoe maakt u uw tuin tot een plek waar u kunt ontspannen en waar u trots op kunt zijn? Dat is een vraag die onze eerdere klanten uit Enschede al aan ons hebben gesteld. Wij hebben al velen blij kunnen maken met het leggen van graszoden en –matten. Ons klantbestand uit Enschede bestaat vooral uit de wijken Binnensingelgebied, Ribbelt – Stokhorst, Glanerburg en omgeving en Boswinkel – Stadsveld. Woont u in Enschede en wilt u ook uw tuin opknappen? Meer informatie vindt u onderaan deze pagina.

Nieuwbouwwijken in Enschede

Project Jannink Courtyard

Wonen in de woningen van nieuwbouwproject Jannink Courtyard is wonen in het beste van twee werelden: natuur én de stad op een steenworp afstand. De woningen zijn gebouwd rond een besloten binnentuin waar u heerlijk kunt ontspannen van de rust en comfort. Wilt u uw tuin ook zo comfortabel en groen mogelijk maken? Contact ons om de mogelijkheden met u te bespreken!

Project Beekwoude

Ruimte, rust en natuur zijn de drie woorden die de kern vormen voor de woningen in het nieuwbouwproject Beekwoude in de wijk Helmerhoek. Op korte afstand is hier recreatiepark Het Rutbeek te vinden waar u kunt ontspannen tijdens een wandeling of uw energie kwijt kunt tijdens een fietsrondje. De woningen beschikken over ruime tuinen die u helemaal naar wens en smaak kunt inrichten. Een ideale plek!

Natuur rondom Enschede

Stadspark Het Volkspark

Stadspark Het Volkspark in Enschede is bij uitstek hét park van Enschede waar alles gebeurt: u kunt hier ontspannen tijdens een picknick of de benen strekken tijdens het maken van een wandeling. Maar jaarlijks zijn hier ook leuke evenementen te vinden, zoals foodfestivals, de Paas- en Herfstkermis en Kunst in het Volkspark. Het park is ongeveer 15 hectare groot. Honden zijn welkom, maar moeten wel aangelijnd blijven.

Recreatiepark Het Rutbeek

De mogelijkheden in recreatiepark Het Rutbeek zijn eindeloos: urenlang zwemmen in de schone recreatieplas, zonnebaden op de ligweide, skeeleren, wandelen, fietsen, mountainbiken, trimmen… Het houdt niet op! Ook kinderen kunnen hier naar hartenlust hun gang gaan: zandkastelen bouwen op het strandje of spelen in de speeltuin. In het gebied is ook sprake van duurzaam bosbeheer. Hier kunt u onder andere de Grove den, de Berk en Japanse Lariks vinden. Mocht u geïnteresseerd zijn in plantensoorten, dan kunt u zeker een bezoekje brengen aan Het Rutbeek, hier zijn namelijk onder andere Wilde Gagel en diverse Kranswieren te zien. Kortom: Het Rutbeek is zeker een bezoekje waard!

Klantervaringen in Enschede

Klantervaring van Pascal wunnink uit ENSCHEDE

“Duidelijk en snelle dienstverlening met mooie graszoden”

Afspraak is afspraak ook al kwam de chauffeur een uurtje te laat conform de afspraak. Dat mag de pret niet drukken van een mooie groene mat!

Pascal wunnink - ENSCHEDE - 2020-07-27
Klantervaring van Krijn uit Enschede

“Mooi donkergroen en dicht van structuur, geleverd in 25uur na de bestelling.”

Mooi donkergroen en dicht van structuur, geleverd in 25uur na de bestelling. En ook ruim het oppervlak dat besteld was. Alleen matten van goede kwaliteit.

Krijn - Enschede - 2020-03-25

Graszoden bezorgen Enschede

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Enschede en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Enschede

Veelgestelde vragen in Enschede

Hoe snel kunnen graszoden in Enschede geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Enschede?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.