Graszoden kopen in Ens
Welkom in het meest gezellige dorpje in de gemeente Noordoostpolder, Ens! Deze gemeenschap is onderdeel van het voormalig eiland Schokland. Hier schuilt wel een mooi verhaal achter, want Schokland en zijn omgeving behoren tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de drooglegging van de Noordoostpolder in de jaren ’40 werd Schokland deel van het vasteland. Tijdens de drooglegging zijn archeologische rijkdommen in het gebied gevonden, waardoor de omgeving op de beroemde lijst van UNESCO terecht is gekomen. Ens is dus onderdeel van dit prachtig stukje historie. Door het aanleggen en kopen van graszoden in uw tuin kunt u bijdragen aan de schitterende omstreken van Ens. Met al dat eindeloos groen wat bijdraagt aan een plekje op de lijst van UNESCO, wilt u niet buiten de boot vallen als u in Ens gaat wonen, of al woont.Â
Zwarte meer
Als u op zoek bent naar wat verkoeling of een heerlijk stuk kustgebied om te wandelen, dan ligt het Zwarte Meer binnen handbereik van Els. Het meer van 200 hectare is ontstaan na het droogleggen van de polder en zorgt voor een scheiding tussen de provincies Flevoland en Overijssel. Er zijn vaargeulen gecreëerd voor de scheepsvaart maar het meer is voornamelijk 1 á 2 meter diep, perfect voor klein scheepsvaart en een verkoelend briesje in de zomer.
Zee van eenden
Schrik niet, Ens wordt niet overspoeld door eenden hoor! In het verleden was Ens onderdeel van het eiland Schokland. De benaming komt waarschijnlijk van het woord Endesea wat de ‘eendenzee’ zou betekenen. Later is de naam Ens in leven gehouden door het huidige dorp Ens, waar u nu woont of gaat wonen, ten zuidoosten van Emmeloord zo te benoemen. Verder is er in Ens niet al te veel geschiedenis te vinden omdat bewoners in het verleden verplicht waren hun oude huizen te slopen. De Enserkerk uit 1834 staat nog centraal in het dorp, en in het Museum Schokland valt er nog voldoende geschiedenis te vinden over Ens en het Schokland!
Bijdrage aan de UNESCO lijst
Zorg dat u als inwoner van Ens ook een bijdrage levert aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met onze graszoden past u feilloos in het beeld van Schokland. Koop bij ons de perfecte grasmat voor uw kavel. De 1000 hectare agrarische grond rondom Ens verzekert het dorp van een landelijke uitstraling. Met onze graszoden geeft u dezelfde uitstraling van de omgeving ook aan uw woning. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, de graszoden zijn namelijk direct bij ons in de winkel te koop of wij komen ze bij u thuis leveren.
Klantervaringen in Ens
“Snel geleverd en prachtige kwaliteit!”
Mooie kwaliteit gras en lekker snel geleverd. Goede communicatie via de telefoon als via de mail. Vooral fijne en duidelijke documentatie alvorens de bestelling geleverd werd. Bij vragen blijkt ook geen probleem te zijn om deze te stellen, zeker doen!
Gert santbergen - Marknesse - 2020-06-20
“Snelle levering”
Snelle levering en goede uitleg en service, zoals het hoort, gras doet het prima.
Arjen - Dronten - 2020-06-30
Graszoden bezorgen Ens
Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.
Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.
- Bezorging in Ens en omstreken, met track en trace.
- Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
- Gratis ons “graszoden magazine†met tips om uw gazon mooi te houden.
- Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
- Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
- Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
- Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
- Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.
De juiste graszoden kiezen voor Ens
Veelgestelde vragen in Ens
De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.
Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.
De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.
Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.
Graszoden leggen voorafgaand aan kou
Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.
Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?
Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.
Kun je in oktober nog graszoden leggen?
Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.
Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.
Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.