Graszoden kopen in Enkhuizen

In het pittoreske waterstadje Enkhuizen combineert u de prachtige omgeving met een kwaliteit grasmat in uw tuin. Gelegen aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer heeft Enkhuizen een unieke ligging met haar waterrijke omgeving. 

Enkhuizen staat niet alleen met haar pracht in de Noord-Hollandse regio. De vele dorpjes om Enkhuizen heen geven de hele streek haar kenmerkende pittoreske uitstraling. In deze omgeving komt een tuin met een stralende grasmat het best tot zijn recht. Graszoden kopen in Enkhuizen doet u via graszodenkopen.nl. Wij leveren de graszoden bij u aan huis in Enkhuizen.

De ideale bodem in Enkhuizen om graszoden te kopen

Enkhuizen heeft een opvallend voordeel ten opzichte van de omliggende omgeving. Waar de bodem van de gehele omgeving bijna alleen uit klei en veen bestaat, is Enkhuizen gelegen op een zandlaag. Deze bodem van natuurlijk zand geeft Enkhuizen dan ook de meest ideale omstandigheden om uw tuin van een grasmat te voorzien. Graszoden groeien optimaal op deze gezonde bodem. Bij hevige regenval zal uw tuin het water alsnog makkelijk kunnen verwerken. Van alle bodems die er bestaan nemen zandbodems water het beste op. Uw graszoden kopen voor uw tuin in Enkhuizen doet u het makkelijkst bij graszodenkopen.nl. Wij leveren onze hoogstaande kwaliteit graszoden bij u aan huis in Enkhuizen.

De geschiedenis van Enkhuizen

Enkhuizen is gezegend met een rijke historie. De binnenstad staat vol met oude bouwwerken uit lang vervlogen tijden. De vestingwallen uit de 17e eeuw zijn nog steeds in goede staat. In de Gouden Eeuw werd volop gebouwd in Enkhuizen en die historische gebouwen staan nog steeds overeind. Van heinde en verre komen toeristen Enkhuizen bezoeken om met eigen ogen de Enkhuizer geschiedenis te aanschouwen. Zoals de Drommedaris (een stadsfort met toren en klokkenspel) uit de 16e eeuw. De Zuiderkerk en de Westerkerk uit de 15e eeuw brengen bezoekers nog verder terug in de tijd. 

Als u in het nostalgische Enkhuizen woont te midden van de pittoreske omgeving enerzijds en het waterlandschap anderzijds, komt uw huis het best tot zijn recht met een natuurlijke tuin.

Graszoden kopen in Enkhuizen doet u via graszodenkopen.nl. De grasmat in uw tuin geeft uw huis de uitstraling waarbij uw woning helemaal opgaat in de unieke omgeving van Enkhuizen.

Nieuwbouw in Enkhuizen

De binnengrachten van Enkhuizen zijn ook al zo kenmerkend voor het plaatsje. De nieuwbouwwijken zijn hier goed op ingespeeld. De nieuwbouwwijken zijn doorgaans voorzien van veel water, door aangelegde grachten en brede sloten waar de tuinen van de woningen aan grenzen. Nieuwbouwwijken zoals De Cuyp, maar ook De Kadijken voldoen aan het kenmerk als zijnde waterrijke omgeving. Het is heerlijk om op blote voeten uw tuin in te stappen op een stralende grasmat die reikt tot aan het water. Uw graszoden kopen in Enkhuizen doet u dan ook bij graszodenkopen.nl.

Andere grote nieuwbouwprojecten in Enkhuizen zijn die in Gommerwijk-West en De Bloemenbuurt. Vooral in de Bloemenbuurt hoort natuurlijk een grasmat van topkwaliteit thuis. Uw graszoden kopen voor de Bloemenbuurt in Enkhuizen doet u dan ook bij graszodenkopen.nl

Recreatie in Enkhuizen

Er is verbazingwekkend veel te doen in Enkhuizen. Zo zijn er alleen al vier musea te bezichtigen. 

De bekendste is wellicht het Zuiderzeemuseum.

Hier vindt u de beste inspiratie als u uw tuin geheel in Enkhuizer stijl wil laten uitvoeren. De strak liggende grasmat mag hierbij niet ontbreken. Het Zuiderzeemuseum wordt gekenmerkt door de vele mooie grasmatten gelegen aan de grachten.

Uw eigen stralende grasmat bezorgt graszodenkopen.nl u graag. Uw graszoden kopen in Enkhuizen doet u bij ons om geheel in stijl van Enkhuizen uw tuin in te richten.

Nog een plek in Enkhuizen waar u inspiratie op kan doen voor uw tuin, is het Snouck Van Loosen Park. Het landgoed van het Rijksmonument Snouck Van Loosenhuis geeft u veel indrukken hoe u uw tuin kan creëren in de echte Enkhuizer stijl. En dat begint met een kwaliteit grasmat. Graszoden kopen in Enkhuizen doet u bij ons om verzekerd te zijn van de mooiste èn beste grasmat.

Klantervaringen in Enkhuizen

Klantervaring van Edwin uit Koudum

“Mooie sterke grasmatten”

Nette afhandeling, op afgesproken tijd gebracht en mooie groene mat.

Edwin - Koudum - 2020-06-24
Klantervaring van Koen uit Lelystad

“Goede snelle service, top kwaliteit”

Snelle bezorging en goede informatie over levering. Daarnaast zijn de graszoden van goede kwaliteit.

Koen - Lelystad - 2020-08-07

Graszoden bezorgen Enkhuizen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Enkhuizen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Enkhuizen

Veelgestelde vragen in Enkhuizen

Hoe snel kunnen graszoden in Enkhuizen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Enkhuizen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.