Graszoden kopen in Emmer-compascuum

Emmer-Compascuum is een prachtig dorp vol geschiedenis. Het ligt in de gemeente Emmen, wat u wellicht al heeft kunnen afleiden uit de naam. Het dorp heeft een bijzondere ligging. Het ligt namelijk helemaal in het oosten van Drenthe en daardoor grenst het dorp aan Duitsland. Woont u in Emmer-Compascuum, mist uw tuin nog een beetje natuur en wilt u uw tuin nou opfleuren met een gazon van graszoden van Nederlandse bodem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt de beste graszoden kopen bij ons waar de mooiste gazons voor alle usances uit groeien. U kunt makkelijk een bestelling plaatsen op onze website. De graszoden zullen spoedig bij u aankomen en u hoeft ze alleen nog te planten!

De grenzen van Emmer-Compascuum

In de tweede helft van de 19e eeuw werd er vanaf de Duitse grens in het oosten en vanaf de Hondsrug in het noorden naar Emmer-Compascuum gegraven. Dit deden ze om het veen te verwijderen. Emmer-compascuum lag namelijk in het laatste veengebied dat Nederland nog had. Het heette het Bourtanger Moeras. Uiteindelijk is er een gebied zonder veen ontstaan waar Emmer-Compascuum kon worden opgericht.

Naast de opvallende grenzen in het oosten en het noorden van Emmer-Compascuum, heeft dit mooie dorp ook een opvallende grens in het zuiden. Daar loopt het Oranjekanaal namelijk. Dit kanaal is in 1861 gegraven en het zorgt inmiddels al ruim anderhalve eeuw voor een groen landschap rond Emmer-Compascuum.

Kanalen voor structuur in het dorp

Tijdens het verwijderen van het Moeras bij Emmer-Compascuum waren er wijkjes ontstaan die mooi verbonden waren met de veenkanalen. Deze kanalen werden halverwege de 19e eeuw gegraven om op een makkelijke wijze het moeras te kunnen ontwateren en veen te kunnen vervoeren. De wijken waren haaks op de kanalen gebouwd. In combinatie met de sloten, die toendertijd werden gegraven, is Emmer-Compascuum een dorp met een prachtige structuur. Toendertijd werden de wijkjes vooral bewoond door arbeiders die de het veen verwijderden uit het moeras. Deze arbeiders kwamen van overal en nergen. Het grootste gedeelte kwam oorspronkelijk uit Friesland en Groningen. Tot op de dag van vandaag is de oude structuur met kanalen en sloten nog steeds te zien in Emmer-Compascuum. Wilt u nou wat van deze prachtige geschiedenis in huis brengen? Dan kunt u met het kopen van onze graszoden Emmer-Compascuum mooi groen maken.

Heden en toekomst

Toen men klaar was met het afgraven van het veen verloor het dorp in een korte tijd de helft van haar inwoners. Men probeerde verschillende dingen om werkgelegenheid te scheppen en om zo ook inwoners aan te trekken. Er werden bijvoorbeeld baksteenfabrieken gebouwd, die hun deuren weer moesten sluiten na een relatief korte tijd. Vervolgens vestigde het Nederlands Productie Laboratorium voor Bloedtransfusie Apparatuur en Infusievloeistoffen (NPBI) zich in Emmer-Compascuum. Het NBPI produceert bloedzakken, buizen en katheters voor bloedtransfusie en het is de grootste werkgever in Emmer-Compascuum aller tijden. Dankzij het NBPI nam de bevolkingsgroei toe. Er kwam zelfs een bioscoop in het dorp. Inmiddels bestaat het uit de drie wijken: Emmer-Erfscheidenveen, Foxel en Munsterscheveld. In al deze wijken kunt u graszoden kopen. Als u vlug graszoden bij ons komt kopen, zal het mooie Emmer-Compascuum in de toekomst haar mooie groene kleur behouden. U maakt niet alleen uzelf blij, maar u kunt met het kopen van onze graszoden Emmer-Compascuum en de Duitse buren blij maken.

Klantervaringen in Emmer-compascuum

Klantervaring van Astrid uit KLAZIENAVEEN

“Eerst teleurgesteld en nu super blij met dit prachtige gazon”

De graszoden werden geleverd in een hele warme week op 19-6. Nadat de chauffeur weg was heb ik 1 rol open gelegd en schrok. Donkergroene sprieten met geel ertussen. Ik dacht wat is mijn helder groene gras.... heb ik dat gras besteld? Was een beetje bang dat het niets zou worden. We zijn na het bemesten gelijk begonnen met leggen. Ik wilde eerst geen recensie plaatsen om het gras een kans te geven. Het is wonderbaarlijk mooi geworden uiteindelijk. Naar mijn mening is dit een sterk soort gras en zou gelijk weer bij jullie bestellen mocht er een volgende x komen. Top!

Astrid - KLAZIENAVEEN - 2020-08-19
Klantervaring van Angelique groote uit Klazienaveen

“Goed”

Het gras online begin van de week besteld en aan het eind van de week gehaald en gelegd. Direct gesproeid ivm het warme weer. Wij zijn heel blij met onze tuin. Enige wat misschien op de site aangepast dient te worden is wanneer je een datum invoert wanneer je graszoden wilt hebben en deze die dag niet te leveren zijn heeft de site geen alternatieve datum/ dag.

Angelique groote - Klazienaveen - 2020-06-27

Graszoden bezorgen Emmer-compascuum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Emmer-compascuum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Emmer-compascuum

Veelgestelde vragen in Emmer-compascuum

Hoe snel kunnen graszoden in Emmer-compascuum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Emmer-compascuum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.