Graszoden kopen in Emmen

Emmen is een van de grootste steden van Drenthe. De stad staat onder andere bekend om haar open en groene karakter. De nieuwbouwwijken van de stad zijn altijd op relatief grote afstand van de bestaande kern gebouwd. Dit vanwege de reden om landschappelijk waardevolle gebieden niet aan te tasten. Emmen heeft ook de bijnaam ‘Vlinderstad’, een verwijzing naar het voormalig Dierenpark Emmen. De stad bestaat uit een groot aantal wijken, waaronder het Emmermeer, de Rietlanden, het Emmerhout, de Delftlanden en nog veel meer. Waar in Emmen u ook woont, wij komen graag een mooie grasmat bij u bezorgen en aanleggen. Op deze manier draagt u zelf ook een steentje bij aan het groene karakter van de stad.

Gras bestellen in De Zuiderpoort

Emmen kent, net zoals vrijwel elke Nederlandse stad, ook een aantal nieuwbouwwijken. Een van deze wijken is De Zuiderpoort, een wijk die gekenmerkt wordt door de mooie huizen die hier gebouwd worden. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Zuiderpoort een ‘toegangspoort’ tot het stadshart van Emmen. Het nieuwbouwproject is kleinschalig, maar de huizen die gebouwd worden zijn alles behalve klein. Bij de hofwoningen die gerealiseerd gaan worden wordt een rustig, groen binnenterrein gemaakt. Wilt u een mooi gazon rondom uw woning in De Zuiderpoort? Of een van de andere wijken van Emmen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Natuur in Emmen

Wandelen door het Valtherbos

Emmen wordt omgeven door veel groen en natuur. Een voorbeeld hiervan is het Valtherbos, een gebied van ruim 440 hectare en onderkomen van vier hunebedden. Maar er is nog meer historie terug te vinden in het bos, die verwijst naar de Tweede Wereldoorlog in dit geval: een onderduikershol.

Genieten in het Nordbargerbos

Dit relatief jonge bos ten westen van Emmen ligt bezaaid met grootste keien die in de IJstijd daar afgezet zijn. Zo bevindt de grootste zwerfkei van Drenthe zich in dit bos. Een tijd lang werd gedacht dat ook de grootste zwerfkei, die ‘Dikste Stien’ genoemd werd, een hunebed was. Maar later werd dat idee ontkracht, maar nog steeds is het een indrukwekkend geheel.

Fietsen door het haantjeduin

Het Haantjeduin is onderdeel van de stuifzandvlakte het Haantjebak. Met 27 meter boven NAP is het duin een van de hoogste toppen van de Hondsrug. Het natuurgebied ten noorden van Emmen is in de loop van de jaren langzaam omsloten door de bebouwing rondom Emmen.

Gras leggen in het Emmermeer

Een ander nieuwbouwproject rondom Emmen is het Emmermeer – Aan de Bosrand. Dit project bestaat uit een uitbreiding van de wijk Emmermeer. De nieuwe gebouwen liggen tussen de bestaande wijk en het Valtherbos, en vormen een groene nieuwe woonbuurt. Er wordt vastgehouden aan de karakteristieke wijkkenmerken van het Emmermeer. De wijk is kindvriendelijk, heeft een gunstige en goed bereikbare ligging en er zijn veel voorzieningen aanwezig. Zoekt u een mooi gazon voor bij uw nieuwbouwwoning in Emmen? Wacht dan niet met uw vragen en neem contact met ons op! Wij komen graag onze prachtige grasmatten bij u leveren en leggen.

Klantervaringen in Emmen

Klantervaring van C de jong uit Emmen

“Kwalitatief hoog en snelle service”

Prachtig nieuw gazon dankzij dit bedrijf 🙂 De levering was snel en bij aflevering kreeg ik nog een aantal gratis tips

C de jong - Emmen - 2020-04-08
Klantervaring van Jan jaap wever uit Emmen

“Super tevreden”

Gras slechts een dag van te voren besteld Prijs / kwaliteit erg goed Telefonisch ook goed geholpen

Jan jaap wever - Emmen - 2020-04-28

Graszoden bezorgen Emmen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Emmen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Emmen

Veelgestelde vragen in Emmen

Kunnen de graszoden in de buurt van Emmen afgehaald worden?

Het egaliseren van de ondergrond is veruit het meeste en het lastigste werk van het aanleggen van een nieuw gazon met graszoden.

Maar hoe ga je verder wanneer de ondergrond eenmaal vlak is? Graszoden zitten op een rol van 1 m2. Om zo min mogelijk snijverlies te hebben adviseren we om aan de langste rechte zijde van het gazon te beginnen.

Hoe graszoden snijden

Graszoden kan je eenvoudig op maat maken met een gekarteld broodmes. Wij adviseren niet om een grassteker of schep te gebruiken. Vaak is de ondergrond waarop u de graszoden legt nog niet erg stevig en stabiel. Als u dan een kantensteker gebruikt krijg je vaak deuken in de ondergronden met name bij rondingen of rondom bomen is dit erg lastig. Meer uitleg geven we in onderstaande video:

Richting aanleg van de graszoden

In principe maakt het niet uit in welke richting het gras wordt gelegd. De naden en de vleug van de zode zie je na twee tot drie keer maaien niet meer terug. Het gras dat je afsnijdt aan het einde van een baan kan je gebruiken om een nieuwe baan mee te beginnen. Op die manier heb je zo min mogelijk snijverlies en verspringen de stootnaden ook gelijk.

Laatste stappen bij het leggen

Wanneer je bijna klaar bent met het leggen van de graszoden eindig je vaak met een stukje zwarte aarde dat smaller is dan de breedte van de zode. Hier kan je een volle graszoden neerleggen en in de lengte richting van de grasmat een stuk afsnijden. Echter je hebt een stuk minder snijverlies als je het laatste stukje via de korte zijde gaat leggen.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur (op maandag in overleg).

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Emmen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Emmen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.