Graszoden kopen in eersel

Eersel is een dorp in het zuiden van de provincie Noord-Brabant, maar ook een gemeente. Het dorp ligt ten zuid-westen van Eindhoven net boven de grens van België. Bij ons kunt u de graszoden naast Eindhoven natuurlijk ook in de hele gemeente Eersel kopen. De graszoden kunt u online kopen en dan krijgt u van ons de keuze om de graszoden zelf op te komen halen of dat we ze bij u thuis tot aan de voordeur komen brengen.

Graszoden kopen in Eersel – Bergeijksedijk

In de nieuwbouwwijk Kerkebogten komen 2 nieuwe halfvrijstaande herenhuizen met percelen van 379 en 380 m². Deze nieuwe wijk ligt aan de rand van het buitengebied van Eersel. Deze twee herenhuizen zullen op de Willibrorduskerk uitkijken en u kunt lopend naar de markt. Deze nieuwe wijk heeft een dorps karakter en weerspiegelt de bouwstijl zoals u die van Eersel kent. Bovendien is Kerkebogten een wijk met veel groen. Deze twee nieuwe herenhuizen zullen compleet gasloos zijn. De woningen zullen van minimaal 4 zonnepanelen uitgerust zijn en een luchtwater warmtepomp zal het huis samen met de vloerverwarming alle verdiepingen verwarmen. Omdat de percelen zo ruim zijn, is een prachtig gazon zeker mogelijk. Als u graszoden wilt kopen, maar u koopt een huis met een tuin op het noorden, dan is dat geen probleem. Bij ons kunt u naast het speelgras ook schaduwgras kopen. Deze graszoden zijn voor plekken ontwikkelt waar weinig tot geen direct zonlicht komt.

De gebouwen in Eersel

In het gebied waar nu Eersel zich bevindt, leefden 3500 jaar geleden in de bronstijd ook al mensen. De “huizen” uit dat tijdperk zijn er natuurlijk niet meer, maar Eersel kent wel een lange geschiedenis met diepte- en hoogtepunten. Er zijn een aantal huizen te vinden die rond 1900 gebouwd zijn, omdat in die tijd de sigarenindustrie op gang kwam in Eersel. Eersel is nog steeds de grootste sigarenexporteur van Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog groeide het dorp snel uit van 3.700 naar 12.500 inwoners. Daarom zijn de meeste huizen in dit dorp niet ouder dan 75 jaar en er worden nu nog nieuwbouwwijken uit de grond gestampt.

De Plateaux-Hageven

De grenzen in dit natuurgebied vervagen. Dit gebied ligt namelijk in Nederland en België. De Plateaux-Hageven kent bos, hei en vloeiweiden langs de rivier de Dommel. In de herfst zijn de weiden paars gekleurd en in de lente kunt u wilde orchideeën in dit gebied vinden. Het natuurgebied is ongeveer 5 km² groot waarvan ongeveer 150 hectare in Nederland en ongeveer 350 hectare in België ligt. Het gebied wordt door een gezamenlijk natuurontwikkelingsproject onderhouden door de 2 landen sinds 2006. Zo zijn de vennen van vroeger gereconstrueerd en er zijn verschillende prachtige wandelroutes aangelegd door dit gebied. Als u dit gebied liever met de fiets wilt ontdekken kan dat natuurlijk ook. Dit stukje natuurschoon ligt op ongeveer 15 minuten rijden met de auto van Eersel.

De Kempen

Dit 1087 m² grote natuurgebied is in bezit van Staatsbosbeheer en het ligt in de gemeenten Bladel, Eersel en Reusel – De Mierden. Dit gebied maakt deel uit van een veel groter complex van ongeveer 8000 hectare dat deels in Noord-Brabant, maar ook in de Belgische provincie Antwerpen ligt. In het gebied van Staatsbosbeheer is een heidegebied van 75 hectare te vinden dat ook wel de Hapertse Heide heet. Omdat dit gebied in de gemeente Eersel ligt, is het goed te bereiken op de fiets.

Klantervaringen in eersel

Klantervaring van Maarten uit Vessem

“Prachtig groen schaduwgras”

Keurig volgens afspraak geleverd en de dag ervoor zelfs nog een mailtje gekregen met het advies om -vanwege het warme weer- meteen te gaan leggen en niet tot Hemelvaartsdag (de dag erna) te wachten. Het zogenaamde 'schaduwgras' is wat robuuster dan gewoon siergras, maar is nog steeds gewoon mooi. Het gras slaat prima aan en lijkt ook daarin niet zo gevoelig als veel ander gras. Superblij mee!

Maarten - Vessem - 2020-05-26
Klantervaring van Frank uit Middelbeers

“Geweldig ”

Snelle levering, maar wat nog belangrijker is zijn de goede graszoden die geleverd zijn. Een echte aanrader.

Frank - Middelbeers - 2020-05-16

Graszoden bezorgen eersel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in eersel en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor eersel

Veelgestelde vragen in eersel

Hoe snel kunnen graszoden in eersel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar eersel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.