Graszoden kopen in Edam

Om voor verschillende voor de hand liggende redenen reizen de meeste dagjesmensen naar Edam. Een van de grootste redenen is natuurlijk om kaas te proeven. Hoewel dit zeker een van de belangrijkste trekpleisters van de stad is, zijn er vele andere redenen om Edam te bezoeken die niet noodzakelijk gerelateerd zijn aan de beroemde zuivelindustrie. Vooral als u woonachtig bent in deze prachtige plaats, is het juist leuk om ook regelmatig andere bezienswaardigheden te bezoeken. Even bijkomen ja een lange maar voldane dag? Dat doet u uiteraard op eigen gazon met goed aangelegde graszoden.

De stad is omgeven door een charmant landschap

Edam maakt deel uit van een groter gebied in Noord-Holland genaamd Waterland dat bekend staat om zijn vruchtbare landerijen en pittoreske polderlandschappen. Graszoden kopen is in dit landschap daarom ook zeker geen overbodige luxe. Er zijn veel andere landelijke steden rond Edam, waarvan de meeste slechts een paar kilometer van de stadsgrenzen verwijderd zijn. Fiets of wandel de vele mooie routes en ontdek al het moois dat de regio u te bieden heeft. Even bijkomen na een dag vol vermaak? Geniet dan van uw goed verzorgde gazon, mede mogelijk gemaakt door de graszoden van Graszodenkopen.nl.

Wandel langs de grachten of maak een rondvaart

Net als veel andere steden in Noord-Holland is Edam gedeeltelijk gebouwd rond de grachten en beschikt het nog steeds over verschillende historische waterwegen. Terwijl wandelen langs hun oevers al enorm lonend is, is het ook mogelijk om een rondvaart door de grachten te maken. Laten we eerlijk zijn, deze laatste activiteit is behoorlijk toeristisch. Maar bent u trots inwoner van Edam, dan moet u deze activiteit wel minstens eens in uw leven hebben gedaan. Of het nu met uw partner, vrienden of het hele gezin is, u leert uw eigen vertrouwde stad vanuit een ander perspectief kennen. Even tot rust komen na een drukke dag vol met leuke herinneringen? Haal de natuur naar uw achtertuin en kies voor kwalitatief goede graszoden.Langs de kustlijn van Edam zijn verschillende campings die uitkijken op de ruige Markermeerzee. Deze campings zijn vooral populair tijdens de warmere maanden van het jaar en trekken veel watersporters.Het stadsmuseum van Edam bewaart en beheert vandaag de dag een indrukwekkende collectie kunstwerken en artefacten die verband houden met de geschiedenis van het gebied. Deze bescheiden instelling is gehuisvest in het oudste stenen gebouw in Edam dat rond 1550 werd voltooid.

Graszoden kopen voor verschillende woonwijken in Edam

Of u nu woont in Breewijd of de Singelwijk, de kans is groot dat u een fijne tuin achter uw woning heeft. Hier wilt u natuurlijk optimaal van genieten en u wilt het groen dat u gewend bent uit de regio, ook naar uw achtertuin halen. De graszoden van Graszodenkopen.nl zijn beschikbaar in kleine en grote aantallen, zodat er ook voor de grootte van uw tuin een passende mogelijkheid is.

Klantervaringen in Edam

Klantervaring van Werner uit Monnickendam

“Snelle levering”

Afgeleverd vlak voor de deur, perfect. Gras is van goede kwaliteit

Werner - Monnickendam - 2020-03-23
Klantervaring van Kees bas uit Monnickendam

“Top”

Aardig correct snel goede prijs

Kees bas - Monnickendam - 2020-04-24

Graszoden bezorgen Edam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Edam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Edam

Veelgestelde vragen in Edam

Hoe snel kunnen graszoden in Edam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Edam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.