Graszoden kopen in Dronten

Het maken van de juiste keuzes voor uw gazon kan lastig zijn, dat is helemaal niet raar. Veel van onze klanten vinden het moeilijk om te kiezen uit een karig assortiment wat u vindt bij verschillende tuincentra. Wij hebben een breed assortiment waar van alles tussen zit voor ieder wat wils. Zo hebben wij al veel mensen uit Dronten blij gemaakt met het leggen van graszoden en –matten. Ons klantenbestand bestaat uit de wijken Buitengebied Dronten, Dronten Noord, Dronten West en Swifterbant. Woont u in Dronten en wilt u uw tuin helemaal naar eigen smaak inrichten? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze werkwijze.

Nieuwbouwwijken in Dronten

Project Op ’t Erf

Wonen in nieuwbouwwijk Op ’t Erf in een van de nieuwe wijken Het Palet Dronten is met zekerheid ‘bijzonder’ te noemen. De naam verklapt het eigenlijk al, maar de woningen zijn gebouwd op een boerenerf. De ontwerpers hebben de wijk zo ingedeeld dat er meer betrokkenheid tussen de bewoners is, maar ook met de directe omgeving. Centraal op het erf is de mogelijkheid om eigen groenten en fruit te telen. De wijk grenst aan een nieuw bos, maar dat is niet alles: op enkele minuten lopen vindt u ook nog het Wisentbos. Dit bos is ideaal voor jong en oud. Liefhebbers van landelijk wonen kunnen hier zeker weten hun hart ophalen.

Nieuwbouwproject Wateras

Aan de Wateras, een brede waterpartij die dwars door de wijk De Gilden loopt, worden binnenkort prachtige woningen gerealiseerd in nieuwbouwproject Wateras. Het project is in samenwerking met interieurontwerper Jan des Bouvrie. De woningen kijken uit op deze waterpartij en dat zorgt voor een vrij en rustig uitzicht. Ook hebben de woningen grote tuinen waar alle mogelijkheden open staan. Wilt u meer informatie over het (her)inrichten van uw tuin? Neem contact met ons op!

Natuur in Dronten

Toen het oosten van Flevoland werd aangelegd, kreeg elk dorp haar eigen bos. Zo ook Dronten. Eén daarvan is het Wisentbos, aan de rand van het dorp. Het bos is een gemend loofhoutbos, zoals populieren, kastanjebomen, wilgen en linden. In sommige delen kunt u zelfs bomen vinden waar vruchten aan groeien. U kunt hier uw viervoeter aangelijnd uitlaten. Tijdens het wandelen kunt u tevens verschillende vogel- en eendensoorten spotten. Eén van de meest bijzondere kenmerken van dit bos is dat hier al jarenlang een reigerkolonie is gevestigd. Een leuke plek om alle flora en fauna te ontdekken tijdens een ontspannen wandeling.

Klantervaringen in Dronten

Klantervaring van Arjen uit Dronten

“Snelle levering”

Snelle levering en goede uitleg en service, zoals het hoort, gras doet het prima.

Arjen - Dronten - 2020-06-30
Klantervaring van Sander uit Dronten

“Top geregeld”

Bestelde graszoden netjes geleverd binnen het aangeven tijd. Nette beschrijving en alles klopt als een bus!

Sander - Dronten - 2019-09-11

Graszoden bezorgen Dronten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dronten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dronten

Veelgestelde vragen in Dronten

Hoe snel kunnen graszoden in Dronten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dronten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.