Graszoden kopen in Drachten

Drachten is een plaats in de provincie Friesland en telt ruim 43.000 inwoners. Door Drachten loopt de Drachtstervaart en daarnaast staat de omgeving bekend als kleurrijk en groen. Dit groene karakter zit hem voor een groot gedeelte in de weilanden en andere grasvlaktes. De gehele provincie Friesland is erg groen vergeleken met de rest van Nederland. Wij legden ook al graszoden in verschillende wijken in Drachten zoals De Wiken, De Singels en De Venen. Via onze website bestelt u gemakkelijk en snel graszoden in Drachten. Wij komen de grasmatten leveren op de overeengekomen datum en kunnen deze ook op maat leggen. Bijvoorbeeld voor een achtertuin of gazon, maar ook voor speelveldjes in de buurt en groene gebieden.

Kinderboerderij de Naturij

Drachten is van alle markten thuis. Zo heeft Drachten aan de zuidrand een grote kinderboerderij, genaamd Kinderboerderij de Naturij. De kinderboerderij heeft een buitenplaats vol dieren en binnen is een expositie te vinden. De kinderboerderij heeft een groen karakter en leert de bezoekers alles over de natuur en hoe deze onderhouden kan worden. Ook is er een ‘verkeerstuin’ waar kinderen alles leren over de regels in het verkeer. Bij regenachtige dagen is ook de binnenspeeltuin geopend.

Natuur in Drachten

Drachten is een kleine plaats, vergeleken met andere gemeentes, maar beschikt wel over een hoop natuur. Zodra u bij het centrum vandaan gaat, valt u met de neus in de boter. De huizen buiten het centrum liggen verder bij elkaar vandaan, omringd met weilanden vol vee. Ook zijn er verschillende bosgebieden waar speciale wandel- en fietsroutes zijn aangelegd. De route kunt u zelf bepalen, maar er zijn verschillende organisaties die dit voor u kunnen regelen, zoals het plaatselijke VVV-kantoor. Een groen gebied wat zeker de moeite waard is om te bezoeken, is Park Huize Olterterp. Hier leefde vroeger de adel. Over het slingerende zandpad langs de rivier, komt u langs het indrukwekkende landhuis en prachtige oude beuken. Kom tot rust in deze prachtige groene gebieden en beleef Friesland van een hele andere kant.

Nieuwbouw Drachten

Drachten is constant aan het innoveren. Waar het vroeger slechts een woongebied had, vergelijkbaar met een klein Fries dorpje, begint het nu steeds meer te bruisen. Er is dan ook nieuwbouw in aantocht. Project It Mounehus is hier een voorbeeld van. Bij dit nieuwbouwproject worden 20 appartementen met een groengebied als achtertuin gerealiseerd. De appartementen komen in het centrum te staan, met uitzicht op het Marktplein en de Drachtstervaart. En wat betreft de achtertuin? U kijkt uit op het groene Thalenpark! Ideaal voor een korte wandeling met de hond of als speelterrein voor uw kinderen. Vanaf januari 2020 worden de woningen te koop aangeboden. Ziet u zichzelf binnenkort in een van deze twintig huizen? Wellicht kunnen wij dan iets voor u betekenen op het gebied van grasvoorziening. U vindt hieronder meer informatie over de mogelijkheden.

Klantervaringen in Drachten

Klantervaring van Albert uit Drachten

“Prima geregeld, prachtig gazon.”

Positief. Het online bestellen werkt makkelijk en het ophalen van de zoden was, ondanks de grote toeloop, goed geregeld en georganiseerd. Het was voor mij wat verder rijden omdat dichterbij alles was uitverkocht, maar ik zou een volgende keer weer naar de heren van Lageman gaan.

Albert - Drachten - 2020-06-25
Klantervaring van Ingrid uit Drachten

“Mooie zoden en soepele communicatie”

Tot twee keer toe mijn leveringsdatum aan laten passen. Dat was totaal geen probleem. Heel toegankelijk en snelle communicatie. De levering keurig tussen het aangegeven tijdspad. De chauffeur dacht goed mee en gaf niet op bij het eerste "vervelende" stoeprandje. Fijn tot in de tuin afgeleverd! En nu kijk ik heel tevreden naar mijn nieuwe grasmat! Moet nog op zoek naar een grasmaaier ..

Ingrid - Drachten - 2020-05-28

Graszoden bezorgen Drachten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Drachten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Drachten

Veelgestelde vragen in Drachten

Hoe snel kunnen graszoden in Drachten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Drachten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.