Graszoden kopen in Dokkum

Dokkum is een stad uit de gemeente van Noardeast-Fryslân en ligt in de provincie Friesland. Met maar liefst  12.600 inwoners is het een klein stad uit Friesland. De stad zelf heeft een unieke ligging dicht bij de Waddenzee en het Lauwersmeer. Bovendien zit het aan de grens van de Kleistreek en Friese Wouden. Kortom: Dokkum is een unieke plek met ruimte voor water en natuur.

Woont u in de gemeente  Noardeast-Fryslan? Wilt u binnen afzienbare tijd een huis kopen in Dokkum? Wilt u bovendien is uw woning complimenteren met graszoden? Dan hebben we exact datgene wat u verlangt. Met ons grote en gevarieerde aanbod graszoden komen we vaak langs in de buurt van Dokkum. Mocht u meer informatie willen over de producten en levering, scrol dan snel naar beneden voor meer informatie.

In de natuur en aan het water wonen in Dokkum

Graszoden kopen bij Stadsdock

Dit nieuwbouwproject ligt aan de rand van Dokkum, tussen het water en de karakteristieke molens. Het project geeft u een unieke mogelijkheid om de omgeving te bezichtigen met een aanlegsteiger bij uw woning. Bovendien heeft u hier een uitzicht over uitgestrekte weidevelden, een locatie met veel natuur en rust. Daarnaast heeft het een mooie ligging met vele voorzieningen binnen handbereik.

De woningen zelf zijn half vrijstaande huizen. Bovendien worden deze duurzaam gebouwd en hebben ze zowel moderne als landelijke karakteristieken. Ook hebben de huizen een mooie, houten garage met veel plek voor diverse auto’s.

Nog een ander groot voordeel zijn de prachtige tuinen die hierbij liggen. De meeste inwoners aan het water kiezen voor een groen gazon. Met als reden dat dit mooi overloopt in de natuur en waterlandschap. Wilt u ook graszoden kopen? Dan is dit eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Een huis kopen in het centrum van Dokkum

Dokkum een is een leuke stad om te wonen. Maar van elke buurt in Dokkum is het centrum het mooist om een huis te hebben. Dit komt door de levendigheid, Dokkum is zelfs de vier na grootste winkelstad van heel Friesland. Daarnaast staat de stad bekend als een van de elf steden.

Leven in de binnenstad van Dokkum betekent dat u heerlijk kunt winkelen tijdens de middaguren. Aan de andere kant kunt u een ochtendwandeling maken langs meerdere water- en natuurlandschappen, voor een dag naar de Waddenzee of in de avond genieten op een terras.

Wilt u ook een huis kopen in het mooie Dokkum? Regelmatig komen we langs in het centrum om graszoden te leveren. Vaak is dit een ideale oplossing wanneer u na een lange dag tot rust wilt komen in uw eigen tuin, op een groen gazon met fijn gras aan de voeten.

Omgeving en natuur van Dokkum

Kleistreek

De klei rondom Dokkum is een cultuurgebied op zichzelf. Bovendien trekt de Kleistreek van Dokkum tot aan Leeuwarden. Daarnaast vormt het kleilandschap een unieke locatie voor diverse flora en fauna. Voor wandelaars en fietsers die van de natuur houden is het dan ook leuk om hierop uit te trekken.

Nationaal park Lauwersmeer

Als u in Dokkum bent moet u ook echt langs Nationaal park Lauwersmeer. In 1969 heeft men in dit gebied de Lauwerszee afgesloten. Daardoor is hier een schitterend natuurgebied ontstaan. Nu kunt u hier heerlijk varen, wandelen, vogels kijken, de kinderen laten spelen en zwemmen.

Klantervaringen in Dokkum

Klantervaring van Bert muller uit Dokkum

“Klantvriendelijke website, goede instructies en alles goed geregeld!”

Wat je via de website regelt wordt ook goed nagekomen. De graszoden zien er heel goed uit. Nu nog spannend hoe ze er over een paar weken uitzien want het is vreselijk droog en wij moeten wel erg veel sproeien. Enige opmerking is dat ik bericht kreeg van de vervoeder dat ze vanaf 6 uur 's morgens konden langs komen, terwijl dat (gelukkig) niet klopte. Dat werd een kort nachtje!

Bert muller - Dokkum - 2020-05-24
Klantervaring van Jelly uit Kollumerzwaag

“Prima”

Goed geholpen en prima product! We zijn heel blij met ons nieuwe gazon. Handige instructies krijg je bij de levering

Jelly - Kollumerzwaag - 2020-06-14

Graszoden bezorgen Dokkum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dokkum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dokkum

Veelgestelde vragen in Dokkum

Hoe snel kunnen graszoden in Dokkum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dokkum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.