Graszoden kopen in Dinkelland

Gelegen in het noordoostelijk deel van Twente ligt Dinkelland, als onderdeel van de provincie Overijssel en gelegen in de nabije omgeving van de Duitse grens.

Een fusie van de gemeenten Weerselo, Denekamp en Ootmarsum resulteerde in 2001 in de gemeente Denekamp. Anderhalf jaar later werd de naam Denekamp gewijzigd in de naam Dinkelland.

Met een oppervlakte van ruim 176 vierkante kilometer en een inwonersaantal van bijna 27 duizend inwoners in 2020 is de gemeente Dinkelland niet alleen groot in formaat, maar ook in het behouden van het katholieke karakter, dat typerend is voor Dinkelland.

Ook vandaag de dag worden veel katholieke gebruiken nog altijd gehandhaafd.

Huis kopen in Dinkelland

Voor het kopen van een nieuwbouwwoning biedt Ootmarsum u nu die mogelijkheid. Hier kunt u een vrijstaand huis kopen en de tuin rondom uw woning in orde maken door het kopen en leggen van graszoden.

Het huis dat u kunt kopen, ligt aan de rand van het centrum. Met een kavel van maar liefst 700 vierkante meter en een grote tuin die op het zuiden gelegen is, bieden graszoden u de kans om hier een stijlvolle eigen draai aan te geven. De hoge ligging van het te kopen huis en de afstand van het huis ten opzichte van de straat stellen u in de gelegenheid om hier in alle rust te wonen.

Wonen in Ootmarsum biedt u ook veel op het gebied van cultuur en natuur. De afwisseling tussen het boerenleven aan de ene kant en de rust, cultuur en natuur aan de andere kant, maken deze plek tot een gewilde woonplaats.

Het huis en de graszoden die u gaat kopen, liggen op een fijne locatie. Dinkelland en de hele provincie Overijssel verkennen en ’s avonds heerlijk genieten van uw nieuwe huis maken deze plek in Twente erg aantrekkelijk.

Voorzieningen Dinkelland Ootmarsum

Op zo’n mooie plek wonen en toch alle voorzieningen in de nabijheid is iets waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.

Zo heeft u vanaf uw woonadres de volgende faciliteiten in uw omgeving:

 • horecagelegenheden
 • gezondheidscentrum en apotheek
 • tandarts
 • bushalte
 • oude stadscentrum
 • supermarkten

Ook op het gebied van onderwijs en sport kunt u in de directe omgeving genoeg uitdaging vinden.

Op sportgebied zijn er meerdere verenigingen actief en voor de kinderen zijn er vanaf de peuterspeelzaal tot en met de basisschool voorzieningen in de directe nabijheid.

Voor het voortgezet onderwijs zijn in Oldenzaal scholen te vinden. Dit is op slechts 20 minuten van uw woning gelegen.

Graszoden leggen

In amper vijf minuten staat u in twee prachtige buitengebieden, te weten:

 • Springendal
 • Ageler Es

Als u dit ziet, dan is het kopen en leggen van graszoden dé manier om dat groene effect rondom uw eigen woning te realiseren. De graszoden kunt u bovendien bij u thuis laten afleveren, indien u dat wenst.

Nieuwbouw kopen

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen ten opzichte van een bestaand huis. Bij een nieuw huis is volop aandacht besteed aan het gebruik van de juiste materialen en duurzame toepassingen. Bovendien bent u de allereerste bewoner en zult u de komende jaren weinig tijd en geld aan onderhoud hoeven te spenderen.

Klantervaringen in Dinkelland

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Dinkelland

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Dinkelland en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dinkelland

Veelgestelde vragen in Dinkelland

Hoe snel kunnen graszoden in Dinkelland geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dinkelland?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.