Graszoden kopen in Diessen

Ten zuidoosten van Tilburg vindt u het plaatsje Diessen. 

Het dorp Diessen vormt sinds 1997 onderdeel van de gemeente Hilvarenbeek. Diessen vervulde in de Romeinse tijd een belangrijke rol. Zo vond in Diessen een veldslag plaats tussen de Saksen en de Romeinen in het jaar 370.

Ook wordt gezegd dat in Diessen een godheid werd vereerd. In de 15e-17e eeuw ontstond er bloei in Diessen en in die periode werden er onder meer stenen huizen en een kasteel gebouwd. 

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werd Diessen onder vuur genomen door Duitse troepen.  Op 11 mei 1940 probeerden Franse troepen de inwoners van Diessen te helpen door de Duitsers tegen te houden.

Met een inwonertal van bijna 3800 in 2020 en een omgeving die wordt gekenmerkt door natuur en cultuur is Diessen een interessante plek om te wonen.  Hier wonen betekent echter wel dat u een bestaand huis zult moeten kopen.

Huis kopen in Tilburg

Een nieuw huis en graszoden kunt u het beste in Tilburg kopen, als u in de omgeving van Diessen wilt wonen. 

Wonen in Brabant betekent niet alleen een fijne omgeving om in te wonen, maar ook graszoden en een huis kopen in een provincie die rijk is aan cultuur en geschiedenis. Daarnaast heeft Brabant veel te bieden op het gebied van natuur dus ook om die reden is het kopen van een nieuw huis in Tilburg aan te raden.

Natuurgebieden Brabant

Als u de verhuizing achter de rug heeft en uw tuin is voorzien van graszoden, dan is de tijd aangebroken om het natuurlijk schoon van Brabant te ontdekken.

Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u heeft, kunt u de volgende natuurgebieden gaan bezoeken:

 • de Bieschbosch
 • de Oisterwijkse Vennen 
 • het Mastbos
 • de Strabrechtse Heide
 • het Leenderbos
 • het Bossche Broek
 • de Groote Peel
 • de Drunense en Loonse duinen
 • de Kampina

Graszoden kopen in Berkel-Enschot

Het kopen van een huis kost veel geld, tijd en inspanning. Als u ergens tijd mee kunt winnen, kan dat veel verhuisstress schelen. Uw tuin kunt u al in orde maken door voor de verhuizing graszoden te kopen. De graszoden kopen en leggen kan al op het moment dat uw huis wordt gebouwd.

Als de tuin eerder klaar is, heeft u bij de oplevering van uw huis alle tijd om u te richten op de verhuizing. Zo hoeft u op dat moment alleen nog tijd te besteden aan de inrichting van de woning.  Als u eenmaal in uw nieuwe onderkomen woont, kunt u op een rustig moment kijken of de tuin verder moet worden aangevuld met planten, bomen en struiken. 

Door de graszoden in Berkel-Enschot al vroeg te leggen, is de tuin in de basis al klaar. Een verdere vormgeving van uw groene weide heeft dan in principe geen haast.

Klantervaringen in Diessen

Klantervaring van Frank uit Middelbeers

“Geweldig ”

Snelle levering, maar wat nog belangrijker is zijn de goede graszoden die geleverd zijn. Een echte aanrader.

Frank - Middelbeers - 2020-05-16
Klantervaring van Maarten uit Vessem

“Prachtig groen schaduwgras”

Keurig volgens afspraak geleverd en de dag ervoor zelfs nog een mailtje gekregen met het advies om -vanwege het warme weer- meteen te gaan leggen en niet tot Hemelvaartsdag (de dag erna) te wachten. Het zogenaamde 'schaduwgras' is wat robuuster dan gewoon siergras, maar is nog steeds gewoon mooi. Het gras slaat prima aan en lijkt ook daarin niet zo gevoelig als veel ander gras. Superblij mee!

Maarten - Vessem - 2020-05-26

Graszoden bezorgen Diessen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Diessen en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Diessen

Veelgestelde vragen in Diessen

Hoe snel kunnen graszoden in Diessen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Diessen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.