Graszoden kopen in Dieren

Dieren is een plaats in de provincie Gelderland. De plaats valt onder de gemeente Rheden en heeft ruim 13.000 inwoners. Dieren ligt aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom. Dit alleen al geeft aan dat het barst van de natuurgebieden en rustgevende plekken. Dieren probeert dit voort te zetten door ook in de woonwijken een duurzaam karakter te behouden. Denk hierbij aan gazonnen, bloemenperkjes en grasvlaktes. Mocht u dit principe tot aan uw eigen tuin willen zien, dan staan wij voor u klaar. We leveren graszoden die op maat te bestellen zijn via onze website, zodat u een droomtuin kunt creëren. U kunt gemakkelijk en snel bepalen om welk oppervlakte het gaat en vervolgens online de bestelling plaatsen. Wij komen de grasmatten daarna graag voor u aanleggen.

Nationaal Park Veluwezoom

Als we spreken over natuurgebieden in Dieren dan is Nationaal Park Veluwezoom niet te missen. Het gebied telt ruim 5.000 hectaren en is onderdeel van de welbekende Gelderse Veluwe. Nationaal Park Veluwezoom biedt een veelzijdigheid aan heide, bossen en graslanden. Deze veelzijdigheid in landschap trekt een hoop bekijks van onder andere allerlei trekvogels en herten. Het park is tevens goed toegankelijk vanwege de vele fiets- en wandelroutes. 

Hof te Dieren

Het Hof te Dieren is een landgoed en kasteel ten westen van Dieren. Het kasteel werd voornamelijk gebruikt als jachtslot en kent een lange geschiedenis. Sinds 1820 is het landhuis erbij gebouwd en 1000 hectare aan gazonnen en ander mooi groen. Het gebied wordt tegenwoordig als wijngaard gebruikt, maar diende destijds puur als ‘achtertuin’ van de familie die er woonde. U kunt het kasteel bezoeken waarna u heerlijk kunt wandelen in de omgeving. Een leuk uitje voor de zondagmiddag!

Nieuwbouwproject Imboschveld

De gemeente van Dieren is de laatste jaren een aantal nieuwbouwprojecten gestart. Imboschveld is hier een goed voorbeeld van. Met haar 40 nieuwbouwwoningen ook nog eens een groot project. De nieuwbouwwijk komt op een plek met veel groen te staan, juist daarom is het een grote prioriteit om deze natuur ook te blijven behouden. Dit doet de gemeente door onder andere de perkjes, grasvlaktes en bomen zo veel mogelijk te laten staan. Aangezien het om een vrij groot gebied gaat, wordt hier extra aandacht aan besteed. Mocht u dus interesse hebben in deze woningen, dan kunt u er in ieder geval vanuit gaan dat u in een groen en rustgevende omgeving zal wonen. Wij dragen daar deels aan bij door grasmatten aan te bieden. Onze grasmatten zijn via de website te bestellen en worden snel geleverd. Ideaal voor bijvoorbeeld in uw nieuwe voor- of achtertuin!

Klantervaringen in Dieren

Klantervaring van Pieter uit Doesburg

“Super gras en snel geleverd”

Super mooi gras. Erg snel geleverd. Erg blij met ons nieuwe gazon. Na 1 strook gelegd te hebben lag de hond er al op. Hij is er ook helemaal happy mee 😄. We kregen zelfs iets meer geleverd dan besteld. Top service! 👍

Pieter - Doesburg - 2019-08-24
Klantervaring van Anita bongers uit Rheden

“Top bedrijf”

Onze ervaring is goed. Makkelijk te bestellen. Telefonisch goed te bereiken. Levering op de tijd die afgesproken is.

Anita bongers - Rheden - 2020-04-17

Graszoden bezorgen Dieren

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dieren en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dieren

Veelgestelde vragen in Dieren

Hoe snel kunnen graszoden in Dieren geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dieren?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.