Graszoden kopen in Dalen

In het middeleeuwse landbouw Dorpje Dalen, nabij Coevorden kunt u voor een prachtig ruim gazon in uw tuin graszoden kopen. Graszoden van hoge kwaliteit kunt u via onze website bestellen. Dalen is een mooie plaatsje in een omgeving met veel natuur, flora en fauna. Groen gras maakt het helemaal af. Uw tuin wordt net als andere tuinen in het Dorpje Dalen een balans van natuur en dieren zoals vlinders in de zomer en voorjaar. Graszoden kopen die gelijk leg klaar zijn doet u bij ons. U hoeft ze alleen nog zelf in uw tuin te leggen. U kunt naast levering aan huis ook besluiten om de graszoden bij ons op te halen. Graszoden Dalen zijn ideaal voor spelende kinderen in de tuin of om er heerlijk in te liggen en te genieten van de zon. Graszoden Dalen kunt u ook kopen in omliggende plaatsen als Coevorden, Emmen en Klazienaveen. 

Graszoden Dalen Kopen en Wijken in Dalen

Graszoden kopen in Dalen doet u in mooie wijken met mooie huizen en veel groen in de omgeving. Er zijn diverse projecten voor gezinswoningen met mooie ruime tuinen in Dalen. In het dorpshart vindt onder andere nieuwbouwproject Caspershof plaats. Sinds 2016 staan daar nieuwe woningen voor gezinnen en stellen. In deze gezellige omgeving is een stuk cultuur en geschiedenis op te halen. De woningen in het dorpshart hebben tevens kleine pleintjes, bankjes, veel bomen en groen maar ook monumentale gebouwen in de omgeving. Een gazon met zacht fijn gras hoort daar natuurlijk ook bij. 

Natuur in Dalen

In de groene natuurlijke omgeving van het boerendorp Dalen zijn veel wandelroutes met oude boerderij en monumentale panden in Jugendstil stijl te vinden. De omgeving is landelijk en bosrijk. Het wonen in dalen is dan ook wonen in een zuivere natuurlijke omgeving. De speciale route Dalen is een wandel en fietsroute waar je boerderijen en bijzondere molens tegenkomt. De Grootveld route is een sportieve route door de natuur en wekt de conditie op. Daarnaast is er nog de Huttenheugte die het mooie landschap in de omgeving laat zien. De routes zijn 10km. In Drenthe loopt een wandelknooppuntennetwerk waar de routes van Dalen onderdeel van uit maken. Je treft ook veel soorten vogels, zoogdieren en insecten aan in de mooie boeren Drentse omgeving.

Bezienswaardigheden en cultuur in Dalen

Korenmolen De Bente is een oude historische molen. Er stond eerder een molen die door de Fransen was afgebrand op dezelfde plek waar deze molen voor in de plaats is gekomen. Tot 1944 werd de molen veel gebruikt. De nieuwe gerestaureerde molen wordt sinds 1994 weer gebruikt voor het verwerken van meel en graan. Ook is er molenmuseum van de overleden molenaar “Jan Pol”. Ter nagedachtenis zorgen vrijwilliger dat de molen nog steeds draait. De molen is een enorm exemplaar en tevens de grootste stellingmolen in de provincie. Op 14 meter hoogte kun je een klim maken om bovenaan van een adembenemend uitzicht over de landschappen te genieten. Ook heeft de molen zijn eigen rondleidingen, restaurant en museum met oude bodemvondsten uit het gebied. Kinderen kunnen tevens hun hart ophalen in het Jan Pol museum welke leerzaam is voor informatie over de geschiedenis. 

Activiteiten

Nabij Dalen in Coevorden zit het indoor Plopsa park wat leuk is voor de kinderen. Ook is hier Center-parcs de Huttenheugte te vinden. Dit vakantiepark met zijn vele bungalows ligt in een mooie bosrijke omgeving met een groot subtropisch zwemparadijs, spa’s en diverse restaurants. Ook een enorme wildwaterbaan om niet te vergeten is onderdeel van dit vakantiepark voor jong en oud. 

Klantervaringen in Dalen

Klantervaring van Rob uit Coevorden

“Mooie graszoden......”

Goeie kwaliteit

Rob - Coevorden - 2020-04-12
Klantervaring van Daniël uit Gramsbergen

“Top levering en kwaliteit!!”

Goede levering en goede kwaliteit! Top !

Daniël - Gramsbergen - 2020-05-21

Graszoden bezorgen Dalen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Dalen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Dalen

Veelgestelde vragen in Dalen

Hoe snel kunnen graszoden in Dalen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Dalen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.