Graszoden kopen in Bunschoten-Spakenburg

Wanneer u een woning wilt kopen in Bunschoten-Spakenburg dan zult u tijdens een bezoek de schoonheid van dit dubbele dorp ontdekken. Tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw leek het wel alsof de tijd had stilgestaan in Bunschoten-Spakenburg, met name in vissersdorp Spakenburg. Nog steeds dragen de oudere vrouwen de typische oude klederdracht die zo kenmerkend is voor Bunschoten-Spakenburg. Zelfs het unieke West-Veluwse dialekt aldaar heeft de tand des tijds doorstaan. Bunschoten-Spakenburg behoort tot de gemeente Bunschoten en is gelegen in het Eemland. Wanneer u een woning met een ruime tuin wilt kopen in deze omgeving is het goed te weten dat de bodem geschikt is voor graszoden, dankzij de relatieve lage ligging van de gemeente. Hierdoor is de grond altijd wat vochtig en is ze rijk aan voedingsstoffen, dankzij vroegere overstromingen die honderden jaren geleden plaatsvonden, in een tijd dat het IJsselmeer nog de woeste Zuiderzee was.

De geschiedenis van Bunschoten-Spakenburg

De geschiedenis van Bunschoten-Spakenburg gaat terug tot in de middeleeuwen toen mensen zich vestigden op een uitloper van een zandrug, te midden van de laaggelegen drassige en woeste gronden van de Eemvallei, aan de kust van de Zuiderzee. In deze tijd, we hebben het hier over de 12e eeuw, begonnen boeren huizen te bouwen langs een lange rechte straat, die nog steeds in Bunschoten bestaat. Vanuit hier ontgonnen ze het omringende veenlandschap in stroken grasland, waarbij de vele sloten voor de afwatering zorgden. Omdat dit laagland onder NAP lag, overstroomde het Eemland regelmatig. De Zuiderzee drong regelmatig het land binnen en daarom was het noodzaak dat de boeren alleen op hogere grond woonden. Later werden de bewoners van Bunschoten-Spakenburg bedreven in de visvangst en de veeteelt. Ook vandaag de dag is goed te zien dat de oude ambachten in de plaats behouden zijn gebleven. De inwoners van Bunschoten-Spakenburg zijn ondernemend, met name als het gaat om de visvangst en de warenmarkten. Op de markten kunt u unieke plaatselijke goederen kopen.

De voorzieningen in Bunschoten-Spakenburg

De voorzieningen in Bunschoten-Spakenburg waar u gebruik van kunt maken zijn goed. Onder andere supermarkten, scholen, drogisterijen, vis winkels, cafés en restaurants zijn allemaal aanwezig. Het Meander Medisch Centrum als ziekenhuis is gevestigd in gezondheidscentrum Scala Medica. Verder kunt u genieten van de prachtige jachthaven en de bedrijvigheid die zo kenmerkend is voor Bunschoten-Spakenburg. Ondanks de vele voorzieningen hoeft u voor het bestellen van uw graszoden niet de deur uit, want deze kunt u gemakkelijk online kopen en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Graszoden in Bunschoten-Spakenburg

Graszoden kunnen ook prima gebruikt worden op de voetbalvelden van Bunschoten-Spakenburg. De voetbalvereniging IJsselmeervogels speelt in de landelijke competitie op hoog niveau en de club stelt hoge eisen aan het speelveld. De bodemgesteldheid in Bunschoten-Spakenburg en omstreken is goed te noemen voor het aanleggen van graszoden. De ondergrond is rijk aan voedingsstoffen en niet droog. En dat is goed nieuws wanneer u via het nieuwbouwproject Zuyderzee aan de Dijk een woning wilt kopen. Binnenkort wordt er gestart met de bouw van 37 ruime woningen, in een rustige buurt en uitkijkend op het Eemmeer. Onder andere hoek- en tussenwoningen met ruime tuinen zullen verrijzen in een representatieve wijk. De aan te leggen tuinen kunnen snel en eenvoudig met graszoden bedekt worden. Wanneer u dus graszoden wilt kopen zijn deze gemakkelijk te bestellen en worden ze, wanneer u dat wenst, bij u aan huis geleverd.

Klantervaringen in Bunschoten-Spakenburg

Klantervaring van Walter uit Bunschoten

“Top”

Mooi vers gras. Netjes geleverd en geen scheuren te bekennen.

Walter - Bunschoten - 2020-07-12
Klantervaring van Arian uit Bunschoten

“Premium graszoden, premium kwaliteit”

Graszoden volgens afspraak in de ochtend geleverd. Prima online instructie. Goed overleg met de transporteur waardoor de pallet tijdelijk en schaduw kon staan om het uitdrogen tot een minimum te beperken. 's middags de zoden gelegd en sproeien. Direct al prima resultaat. Ben benieuwd hoe de grasmat er over 2 a 3 weken bij ligt.

Arian - Bunschoten - 2020-05-09

Graszoden bezorgen Bunschoten-Spakenburg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Bunschoten-Spakenburg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Bunschoten-Spakenburg

Veelgestelde vragen in Bunschoten-Spakenburg

Hoe snel kunnen graszoden in Bunschoten-Spakenburg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Bunschoten-Spakenburg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.