Graszoden kopen in Buitenpost

Buitenpost, ook wel Bûtenpost genoemd, is een dorp uit de gemeente Achtkarspelen in de provincie Friesland. Met maar 5.700 inwoners is het een klein dorp met veel land. Daarnaast zit het in het noord-oosten van Friesland waar veel weiland en natuur zit. Deze combinatie maakt het een kleinschalige dorp waar u met veel ruimte, land en rust kunt wonen.

Woont u in de gemeente Achtkarspelen? Of gaat u een huis kopen in Buitenpost? Wilt u daarnaast ook graszoden kopen voor uw tuin? Dan heeft onze webshop exact dat wat u zoekt. Met een ruim en divers aanbod graszoden komen we regelmatig in de omgeving van Buitenpost. Toch nog andere vragen of wensen? Kijk dan onderaan deze pagina voor meer en aanvullende informatie.

Landelijk en ruim wonen in Buitenpost

Graszoden kopen in Lutkepost

Lutkepost is een nieuwbouwproject uit het jaar 2019. Dit nieuwbouwproject heeft een gunstige ligging dicht tegen de rondweg van het dorp aan. Daarbij zijn de verschillende uitvalswegen dicht in de buurt. Lutkepost biedt een plek met gezelligheid een voorzieningen als een winkelcentrum, zwembad, sportcentra en meer.

Even leuk zijn de woningen die hier zijn gebouwd. Zo hebben de huizen een zeer open indeling. Bovendien hebben ze onder andere woonkeukens, inpandige schuren en een leuke vide. Daarnaast verbruiken de huizen hier geen gas en zijn ze daarom helemaal toekomstbestendig.

Ook de tuinen die er liggen zijn prachtig. Regelmatig komen we hier en in de omgeving van Buitenpost graszoden leveren. Vaak kopen de inwoners dit omdat het mooi op gaat in de groene landschappen rondom dit dorp.

Huis kopen in het centrum

Misschien wel de mooiste en gezelligste plek om te wonen: het centrum van Buitenpost. Hier woont in zowel een gezellige omgeving als een plek met veel voorzieningen.

Of u nu langs de winkels wilt, door de groene parken wilt lopen of snel op de trein wilt stappen richting Groningen of Leeuwarden. Wonen in het centrum van Buitenpost biedt een goede mix van een centrale ligging met rust, ruimte, groen en met de nodige voorzieningen in de buurt.

Als u in het centrum van Buitenpost een huis wilt kopen, dan is het complementeren met een groen gazon een leuke opkikker. We leveren vaak graszoden in dit dorp en de omgeving voor graszoden op maat.

Natuur en omgeving van Buitenpost

De Kruidhof

De Kruidhof is een uitgebreide tuin om een dag te besteden. Hier vindt u meer dan 2000 plantensoorten in een gebied van maar liefst 3,5 ha. Daarbij is dit gebied voor zowel recreatief als informatief gebruik, en vindt u hier jonge en oude mensen. Wist u al dat De Kruidhof ook de grootste collectie van West-Europa heeft van kruiden met geneeskrachtige eigenschappen? Hiermee moet deze tuin op jouw to-do lijst komen.

Vogelkijkhut

Bent u een liefhebber van vogels? Dan is Friesland perfect voor u. Daarom is er net buiten Buitenpost een vogelkijkscherm gebouwd. Deze kijkhut in de Polder Rohel heeft uitzicht over graslanden met veel weidevogels. Vanaf hier vindt u diverse soorten waaronder de zomertaling, kievit, tureluur en nog veel meer. Ideaal voor de natuur- en vogelliefhebber om een dag te besteden.

Klantervaringen in Buitenpost

Klantervaring van Jelly uit Kollumerzwaag

“Prima”

Goed geholpen en prima product! We zijn heel blij met ons nieuwe gazon. Handige instructies krijg je bij de levering

Jelly - Kollumerzwaag - 2020-06-14
Klantervaring van R helmholt uit Doezum

“Kwalitatief goed materiaal en daarom goed verwerkbaar ”

Deze graszoden zijn zeer goed te verwerken. Daardoor lijkt het wel kunstgras(vloerbedekking) zeiden mijn kinderen.

R helmholt - Doezum - 2020-05-18

Graszoden bezorgen Buitenpost

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Buitenpost en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Buitenpost

Veelgestelde vragen in Buitenpost

Hoe snel kunnen graszoden in Buitenpost geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Buitenpost?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.