Graszoden kopen in Brunssum

Een bezoek aan Brunssum maakt u deelgenoot van een prachtig stukje Nederland. Brunssum is namelijk goed bedeeld qua reliëf dat door erosie is ontstaan.

De grond in Brunssum is rijk aan zand en klei. Waar Brunssum in het verleden de nodige bossen herbergde, is dat door de komst van agrarische bedrijven tegenwoordig minder aanwezig.

De Brunssummerheide meet maar liefst 600 hectare aan natuurgebied en wordt beschermd door Vereniging Natuurmonumenten.

In Brunssum is het niet alleen heerlijk wonen, maar u vindt er ook diverse parken zoals:

 • het Mijnspoorpark
 • het Vijverpark
 • het Schutterspark

Graszoden kopen in Heerlen

Wilt u wel in de nabijheid van Brunssum wonen, maar in een nieuw huis? Deze mogelijkheid heeft u bij Heeren Park in Heerlen. Hier een huis en graszoden kopen, zal u veel goeds brengen.

U kunt hier namelijk een huis kopen dat bij een zilverzandgroeve gelegen is. In de nabijheid van de Brunssumerheide, maar ook met de nodige uitvalswegen en stadse voorzieningen in de nabijheid.

Aan ruimte zult u hier geen gebrek hebben. De kavel die u kunt kopen, is ruim bemeten en biedt uitstekende mogelijkheden voor het kopen van graszoden.

Uw nieuw te kopen huis is gelegen op een terrein dat voorheen onderdeel uitmaakte van zilverzandwinning. Dat u hier uw huis en graszoden kunt kopen, is mogelijk geworden doordat de groeve inmiddels gevuld is.

De eigenaar van de groeve heeft weliswaar toestemming gegeven voor de realisatie van bouwkavels, maar vanwege zijn betrokkenheid bij het gebied is hij ook nauw betrokken bij de gesprekken die plaatsvinden voor de kopers.

Infrastructuur

Voor een ideale woonplaats is het nodig om de infrastructuur goed op orde te hebben. Hiermee wordt een situatie gecreëerd, die het u mogelijk maakt om direct na de aanvaarding van het huis in een woonrijp huis te wonen.

Aangezien de infrastructuur al wordt aangelegd tijdens de bouw van het project kunt u ook uw graszoden al eerder kopen.

Uw tuin kunt u hierdoor met graszoden al vormgeven voor de verhuizing.

Plan Heeren Park

Als u nabij Brunssum in Heerlen komt te wonen, zal het u ongetwijfeld duidelijk worden waarom Heerlen zo in trek is bij toeristen. Heerlen is in 2016 zelfs winnaar geworden van een award. Deze award heeft betrekking op ’s werelds beste reisbestemming ter wereld op toeristisch gebied. Hier wonen betekent dan ook dat u een rijk aanbod zult vinden op het gebied van:

 • horeca
 • winkels
 • vrijetijdsbesteding
 • stationsomgeving

Activiteiten omgeving Heerlen

Vanaf uw nieuwe woonlocatie zult u de meest uiteenlopende activiteiten kunnen ondernemen.

Zo vindt u op een kwartier afstand de Brunssumerheide, maar ook:

 • Snowworld in de stad Landgraaf
 • GaiaZoo in de gemeente Kerkrade
 • het Heuvelland in Kerkrade

Daarnaast zijn er ook jaarlijkse evenementen waar u naartoe kunt gaan, zoals Culture Nova, carnaval en het Wereld Muziek Concours.

Bereikbaarheid vanuit Heerlen

Wanneer u voor uw werk in een grotere plaats in Limburg moet zijn, kunt u vanuit Heerlen al binnen een half uur de plaatsen: Aken, Sittard, Maastricht en Valkenburg bereiken.

Bent u afhankelijk van het openbaar vervoer? Vanuit Heerlen rijdt elk half uur een intercity richting Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Klantervaringen in Brunssum

Klantervaring van Dóra uit Heerlen

“Goede kwalitijt, snell levering”

Goede kwalitijt, snell levering.

Dóra - Heerlen - 2020-04-16
Klantervaring van Natasha uit Heerlen

“Super mooi vol groen gras!”

Wat een snelle levering naar zuid-Limburg! En wat een mooi groen stevig gras! We hebben het gisteren pas gelegd en moeten natuurlijk even afwachten hoe het eruit ziet over een paar weken! Maar daar hebben we alle vertrouwen in. Nog contact gehad met jullie klantenservice en hier ook goed en duidelijk advies gekregen! Wij zijn dik tevreden!!

Natasha - Heerlen - 2019-08-31

Graszoden bezorgen Brunssum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Brunssum en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Brunssum

Veelgestelde vragen in Brunssum

Hoe snel kunnen graszoden in Brunssum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Brunssum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.