Graszoden kopen in broekhuizen

Bent u van plan om een huis te kopen in het buurtschap Broekhuizen? In dat geval komt u te wonen in de gemeente Gouda in Zuid-Holland. Tot het jaar 1798 vormde Broekhuizen een vrije heerlijkheid om in dat jaar een zelfstandige gemeente te worden.

Al in het jaar 1811 werd Broekhuizen echter bij Gouda ondergebracht, dus van een langdurige zelfstandigheid was geen sprake. De naam Broekhuizen is ontstaan door het moerassige laaggelegen veenland, dat men een broek noemt.

Kenmerkend voor Broekhuizen is de aanwezigheid van slechts een tiental boerderijen. De kans dat hier voor u een huis beschikbaar is om te kopen is dus klein. Wel kunt u besluiten om uit te wijken naar het nabijgelegen Gouda.

Graszoden kopen in Gouda

In de buurt van Broekhuizen maar net even verder gelegen, wordt nieuwbouw gerealiseerd in Gouda. Hier een huis en graszoden kopen, laat u wonen in een omgeving die centraal gelegen is ten opzichte van de grote steden Den Haag, Utrecht en Rotterdam. 

Uw nieuwe woonplaats zal u niet alleen veel woongenot schenken, maar ook veel plezier brengen als het gaat om het invullen van uw vrije tijd.

Weliswaar is Gouda voornamelijk bekend om de kaasmarkt, maar Gouda heeft u veel meer te bieden. De jaarlijkse Kaarsjesavond, het maken van pijpen en het Gouds plateel zijn hier enkele voorbeelden van. Gouda heeft echter ook de nodige monumentale en historische panden die het bezoeken meer dan waard zijn. Met de Hollandse IJssel en de Gouwe in de buurt zal uw woning in een waterrijk gebied komen te staan.

Huis duurzaam vormgeven

Om aan de toenemende vraag aan duurzame toepassingen tegemoet te komen, kunt u al tijdens de bouw aangeven welke milieuvriendelijke maatregelen u in uw woning terug wilt zien.

Het leggen van vloerverwarming en goede isolatie zijn belangrijk bij het bouwen van uw te kopen huis. Het kopen van een warmtepomp en een elektrische kookplaat zijn dit evengoed. Wilt u zelf uw energie opwekken, dan is het plaatsen van zonnepanelen op uw dak dé manier om dit voor elkaar te krijgen. Zo heeft u lage energielasten en levert u een belangrijke bijdrage aan het in stand houden van het milieu.

De verlichting in huis kunt u regelen via ledverlichting en ook in uw tuin kunt u dit gebruiken. Met graszoden maakt u uw tuin tot een prachtig geheel.  Als de graszoden gelegd zijn, kunt u de tuin verder vormgeven. Om de graszoden goed tot hun recht te laten komen, kunnen ledlampen in de tuin worden geplaatst.  Schaft u daarnaast nog planten en bloemen aan, dan zal uw van graszoden voorziene groene weide u veel plezier opleveren. Een groene oase die u heerlijk laat ontspannen.

Festivals

Om eens helemaal los te gaan na de verhuizing, is het bezoeken van een festival een goede manier om dit voor elkaar te krijgen.  In Zuid-Holland wordt op dat gebied het nodige georganiseerd op wisselende momenten van het jaar.

Festivals worden doorgaans op open velden gegeven. Deze velden zijn erg geschikt voor het leggen van graszoden.  Hiermee kunnen in een mum van tijd vele meters worden voorzien van de groene matten.

De festivals die u kunt bezoeken zijn onder meer:

 • Dancetour in Dordrecht
 • Riverdale in Gouda
 • North Sea Jazz festival in Rotterdam

Klantervaringen in broekhuizen

Klantervaring van Edwin uit Lottum

“Volgens afspraak!”

Dit bedrijf levert binnen een dag volgens afspraak een prima product! De zoden waren goed gestapeld en verpakt. De bezorger was erg coöperatief om de pallet met graszoden op onze oprit in de schaduw te kunnen krijgen, ondanks dat de stoep te hoog was voor zijn palletwagen! Kortom twee goede bedrijven!

Edwin - Lottum - 2020-05-15
Klantervaring van Mariska uit Horst

“Supersnelle service en een mooie kleur gras! ”

Gister besteld, vandaag in huis. Ze bellen netjes van te voren dat ze er aan komen. Niet duur!

Mariska - Horst - 2020-04-12

Graszoden bezorgen broekhuizen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in broekhuizen en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor broekhuizen

Veelgestelde vragen in broekhuizen

Hoe snel kunnen graszoden in broekhuizen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar broekhuizen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.