Graszoden kopen in Breda

In Breda leggen en bezorgen wij regelmatig graszoden. Wij hebben al verschillende gazonnen aangelegd in Princenhage, Brabantpark, Ruitersbos en Ginneken. Woont u in een andere wijk en wilt u ook grasmatten? Dan komen wij natuurlijk ook graag uw graszoden leveren en leggen. Onderaan deze pagina vindt u hier meer informatie over.

Groen gras in Breda

Hoewel Breda een stad is, is er veel groen te vinden. In Breda bent u op de fiets al binnen een kwartier in de natuur, omdat de stad wordt omgeven door groen. Breda is, procentueel gezien, zelfs de meest groene stad van Nederland. Ook stimuleert de stad verschillende groene projecten. Zo zijn er plannen voor een verticaal bos en heeft Breda de ambitie om in 2030 de eerste Europese stad in een groen park te zijn.

Groene nieuwbouwprojecten in Breda

Graszoden bestellen voor in Klokkenberg

De Klokkenberg is een uniek project, waarbij een groene leefomgeving wordt gerealiseerd. Het wordt een kleine woongemeenschap met ruime woningen. De meeste woningen hebben veel buitenruimte, waardoor er ook veel mogelijkheden zijn om het gazon en de tuin geheel naar eigen smaak in te richten.

Een grastuin aanleggen in Westrik

Een andere groene nieuwbouwwijk is Westrik. Westrik ligt ten zuiden van Prinsenbeek en valt sinds 1997 onder de gemeente Breda. Deze ruimtelijke wijk biedt het beste van twee werelden: het gevoel van buiten, terwijl bruisend Breda vlakbij is. Westrik heeft een dorps karakter. Er zijn verschillende winkels, speelplekken voor kinderen en sportclubs. In de groene omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen en ontspannen op een van de vele veldjes.

Parken en bossen in Breda

In nieuwbouwwijken in Breda is, verrassend genoeg, ook veel groen te vinden.

Stadspark Valkenberg

Stadspark Valkenberg is waarschijnlijk het bekendste park van Breda. Het ligt in het centrum van de stad en veel mensen fietsen door het park naar het centraal station. Er zijn verschillende grasvelden waar u even kunt ontspannen, frisbeeën met de hond of picknicken met het gezin. Door de brede paden wordt er ook veel gewandeld en geskeelerd.

Willem Merkxtuin

Een andere bijzondere, groene plek in hartje Breda is de Willem Merkxtuin. Dit verscholen pareltje is de gemeenschappelijke tuin van de omliggende appartementen. Het is een prachtige, kleinschalige stadstuin met verschillende sculpturen. Ook bloeien er in de lente en zomer diverse bloemen. Deze oase van rust is dagelijks geopend van 11 tot 17 uur en zeer geschikt voor een picknick.

Mastbos Breda

Als u op zoek bent naar een natuurrijke plek voor een langere wandeling is het Mastbos zeer geschikt. Er zijn prachtige varens, vennen en imposante bomen. Ook voor viervoeters zijn er volop mogelijkheden. Zo zijn er verschillende losloopgebieden en mooie wandelpaden. In het Mastbos kun u ook verschillende fietsroutes volgen en er zijn voldoende horecagelegenheden om een versnapering te halen.

Klantervaringen in Breda

Klantervaring van Alex  uit Breda

“Perfecte kwaliteit”

Eenvoudig bestellen, geleverd volgens afspraak en een uitstekende kwaliteit!

Alex - Breda - 2020-03-18
Klantervaring van Leo uit Wagenberg

“Top”

Overzichtelijke website, duidelijke uitleg en eenvoudige bestelprocedure Kwaliteit van de stipt volgens afspraak geleverde graszoden was uitstekend.

Leo - Wagenberg - 2020-03-20

Graszoden bezorgen Breda

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Breda en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Breda

Veelgestelde vragen in Breda

Hoe snel kunnen graszoden in Breda geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Breda?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.