Graszoden kopen in Bilthoven

Bilthoven is één van de zes dorpen van gemeente De Bilt. In de omgeving van Bilthoven zijn verschillende bossen, parken en buitensportverenigingen. Bilthoven is een groen dorp waar gewerkt wordt aan een nieuw, duurzaam centrum. De meeste woningen in Bilthoven zijn ruim en hebben grote buitenruimtes. Wij legden al graszoden in de wijken De Leijen, Bilthoven Noord, Bilthoven Zuid West en Bilthoven Zuid Oost. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden om in Bilthoven graszoden te bestellen, leveren en leggen? Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van onze producten en diensten.

Groen wonen in Bilthoven

Het dorp ligt in een natuurrijke omgeving; omringd door bossen en groen. Dit is ook terug te zien in de woonwijken in Bilthoven. In de straten zijn veel bomen en gazonnen te vinden. De meeste woningen in Bilthoven zijn ruim en hebben riante voor- en achtertuinen. De meeste buitenruimtes in Bilthoven zijn landelijk ingericht met veel gras, bomen, struiken en bloemen.

Rust en ruimte in het Hof van Bilthoven

Het groene karakter van Bilthoven is ook terug te zien in de nieuwbouwwijken. In het Hof van Bilthoven vindt u vrijheid en ruimte, terwijl Utrecht nog steeds met de fiets te bereiken is. Het nieuwbouwproject bestaat uit drie hofjes met elk een eigen karakter. De drie buurtjes vormen door hun uitstraling een natuurlijk geheel in het groen. In de straten van deze nieuwbouwwijk vindt u veel graszoden, bomen en struikgewassen. Het is daarom de perfecte buurt als u op zoek bent naar een rustige buurt met veel groene kenmerken. Dit groene karakter kunt u gemakkelijk doortrekken naar uw eigen buitenruimtes met graszoden en kleurrijke bloemen.

Landgoederen nabij Bilthoven

Rondom Bilthoven liggen verschillende landgoederen. Landgoed Beerschoten grenst aan landgoederen Houdringe en Panbos. Deze drie landgoederen vormen samen een natuurgebied van ruim 379 hectare.

Landgoed Beerschoten

Landgoed Beerschoten is een bijzondere plek en zeer geschikt voor een wandeling. In het natuurgebied vindt u kabbelende beekjes, beukenlanen, een beeldentuin en veel grasland. Er leven verschillende dieren op Beerschoten zoals dassen, konijnen en vossen.  

Buitenplaats Houdringe

Houdringe is een historische buitenplaats met veel land. Rondom de classicistische, rechthoekige villa vindt u veel gras en siergewassen. De open grasvelden worden omringd door bosranden met weelderige bomen die daar al jaren groeien.

Panbos

Het Panbos heeft verschillende wandelpaden, waardoor u hier heerlijke wandelingen op verschillende niveaus kunt maken. In het Panbos staan prachtige bomen die bijzondere foto’s opleveren. In het Panbos vindt u ook golfterrein de Pan. Deze golfbaan ligt midden in de natuur, waardoor u er heerlijk kunt ontspannen terwijl u een balletje slaat.

Klantervaringen in Bilthoven

Klantervaring van Harry uit Maartensdijk

“Op en top TOP!”

Bestelling werd keurig op tijd geleverd. Ondanks de hitte (tropisch warm) zagen de graszoden er goed uit. Nog dezelfde dag gelegd en het resultaat mag er zijn. Hier en daar een kleine bruine vlek maar dat trek wel bij. Misschien wat premium graszaad inzaaien. Nog even en de grasmaaier kan er overheen. Laat maar komen 🙂

Harry - Maartensdijk - 2020-07-01
Klantervaring van Erwin maathuis uit De Pollen

“Snelle levering en een prima grasmat”

De levering stond gepland op 28 april tussen 12.00 en 16.00 maar om 10.00 stonden ze al voor de deur., dezelfde dag de zoden gelegd. Er was ruim voldoende korrelmest bij geleverd voor een oppervlakte van ruim 100m2 Daarna zijn we meteen begonnen met sproeien en ondanks deze warme dagen een top gazon en een prima kwaliteit!!

Erwin maathuis - De Pollen - 2020-08-10

Graszoden bezorgen Bilthoven

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Bilthoven en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Bilthoven

Veelgestelde vragen in Bilthoven

Hoe snel kunnen graszoden in Bilthoven geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Bilthoven?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.