Graszoden kopen in bergeijk

Het Brabantse Bergeijk is onder meer bekend door de aanwezigheid van Weverij De Ploeg. Deze weverij voorzag in die tijd in moderne woningtextiel.  Naast de nodige basisvoorzieningen heeft wonen in Bergeijk veel meer voordelen.

Wonen in Bergeijk brengt qua natuurgebieden ook de nodige positieve punten met zich mee.

Vooral water, bosgebied en natuurgebied kenmerken Bergeijk als het gaat om groenvoorziening.

Vanuit het verleden is Bergeijk ontstaan als een agrarische gemeente.  Tegenwoordig nemen recreatie en toerisme in toenemende mate een belangrijke plek in. Zo kan men in de omgeving op recreatief gebied onder andere diverse campings en een indoorskibaan vinden.

Bergeijk is zelfs in 2013 verkozen tot “een van Europa’s meest groene dorpen”. Door een ligging die grenst aan België geeft Bergeijk volop mogelijkheden voor uitstapjes in de nabijheid.

Ligging Valkenswaard

In het verleden had Valkenswaard weinig te bieden voor pachtboeren. De reden hiervoor waren de zandgronden rond Valkenswaard.

De veldtochten tijdens de Tachtigjarige Oorlog hielpen ook niet mee in dat opzicht.

Na de periode van deze oorlog nam de welvaart in Valkenswaard iets toe, doordat men het inkomen aan wist te vullen met de vangst van valken. Gelegen op de trekroute van slechtvalken wisten sommige valkenvangers enkele vogels af te richten en ontstond de valkerij.

In de 19e eeuw begonnen de boeren thuis tabak te bewerken en dit betekende de aftrap van een succesvolle sigarenindustrie.

Graszoden kopen in Valkenswaard

Wilt u zich vestigen in dit deel van Noord-Brabant?  Wonen in de omgeving van Bergeijk in een nieuw te bouwen huis is mogelijk. 

Hiervoor kunt u uw interesse kenbaar maken in project De Groene Vlier. Het kopen van een huis in dit groene deel van Brabant vormt een goede reden voor het kopen van graszoden. 

De tuin die u bij uw te kopen huis zult hebben, kan met graszoden mooi worden vormgegeven.  De graszoden zijn trouwens al voor de oplevering door u te leggen.  Hiermee houdt u uw huis mooi schoon en spreidt u de werkzaamheden rondom de verhuizing.

Bent u eenmaal verhuisd, dan kunt u de graszoden naar wens aanvullen door het kopen van onder andere:

 • beplanting
 • struiken
 • tuinbeelden

Duurzaamheid

Bij een nieuwe woning kunt u ruim aandacht besteden aan duurzame toepassingen.

Buitenshuis is dit te realiseren door uw graszoden extra onder de aandacht te brengen met ledverlichting.  De ledlampen kunt kopen voor toepassing in de tuin, maar ook als lichtbronnen binnen. Goede isolatie van de muren en daken zal eveneens een positief effect op het milieu hebben. Door te kiezen voor vloerverwarming, een warmtepomp en een elektrische kookplaat, zullen de energielasten in uw nieuwe woning erg laag zijn.

Om in de toekomst van het gas af te kunnen, is het belangrijk om hier bij een nieuwe woning direct rekening mee te houden. Zo voorkomt u een grote verbouwing in de toekomst en bent u voorbereid op een huis dat over een aantal jaren zonder gas verwarmd kan worden.

Klantervaringen in bergeijk

Klantervaring van Joey uit Valkenswaard

“Perfect”

Binnen enkele dagen geleverd tot aan de deur. Matten ware kwalitatief goed onderhouden.

Joey - Valkenswaard - 2020-06-04
Klantervaring van Maarten uit Vessem

“Prachtig groen schaduwgras”

Keurig volgens afspraak geleverd en de dag ervoor zelfs nog een mailtje gekregen met het advies om -vanwege het warme weer- meteen te gaan leggen en niet tot Hemelvaartsdag (de dag erna) te wachten. Het zogenaamde 'schaduwgras' is wat robuuster dan gewoon siergras, maar is nog steeds gewoon mooi. Het gras slaat prima aan en lijkt ook daarin niet zo gevoelig als veel ander gras. Superblij mee!

Maarten - Vessem - 2020-05-26

Graszoden bezorgen bergeijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in bergeijk en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor bergeijk

Veelgestelde vragen in bergeijk

Hoe snel kunnen graszoden in bergeijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar bergeijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.