Graszoden kopen in Benschop

Een huis kopen in Benschop betekent dat u een inwoner wordt van de polder Lopikerwaard.

Sinds 1989 maakt Benschop als dorp deel uit van de gemeente Lopik. Voor die tijd was het een gemeente. 

Er is een nieuwe kern maar ook een oude kern te vinden in Benschop.

Als u een huis in Benschop wenst te kopen, dan zal uw huis onderdeel vormen van lintbebouwing. De lintdorpen staan bekend om hun uitgestrekte bebouwing langs oeverwallen, kanalen, dijken en wegen, maar ook langs kreekruggen. De inwoners van Benschop hebben een bijnaam: Bereschieters. Er wordt gezegd dat een inwoner uit Benschop bij een hazenjacht in het schemer een beer dacht waar te nemen. Of dit op waarheid berust is nooit bewezen. Men vond het echter een dusdanig leuk verhaal dat er een beeld van de beer is gemaakt door een beeldhouwster. 

Spoorzone Schoonhoven

Naast Benschop kunt u ook kiezen voor een nieuwbouwwoning. Op dit moment is er een project in ontwikkeling, dat zal worden gerealiseerd op het voormalige terrein van Arriva/Connexxion. Als u hier een huis gaat kopen, gaat u wonen op een plek met de nodige geschiedenis. Bij de bouw zal het oude spoorwegstation behouden blijven.

Om er verzekerd van te zijn dat een ieder een huis naar wens zal kopen, kunt u uw interesse kenbaar maken middels een enquête.

Aandacht voor huis en tuin

Waar u uiteindelijk een huis besluit te kopen is aan u. In de meeste gevallen zult u de beschikking hebben over een tuin. Hiervoor kunt u graszoden kopen. Veel mensen maken eerst de woning geheel in orde, voordat ze overgaan tot het kopen van graszoden. Een omgekeerde volgorde kan echter zeer handig zijn. Door graszoden te kopen, kunt u uw nieuwe tuin namelijk al in een vroeg stadium in orde maken. Hierdoor krijgt uw te kopen woning direct een verzorgde uitstraling. Het kopen en leggen van graszoden voorkomt ook dat u veel viezigheid mee naar binnen neemt. Een wijk waar wordt gebouwd, zorgt helaas gedurende langere tijd voor bouwverkeer. De aanleg van de wegen in een nieuwe wijk laat vaak nog een tijd op zich wachten.

Graszoden bezorgen in Benschop

Als u besluit om uw graszoden bij ons te kopen, zijn er twee mogelijkheden. U kunt de graszoden op uw nieuwe woonadres door ons laten bezorgen, maar u heeft ook de optie om ze zelf bij ons te komen halen.

De graszoden kunt op een simpele manier zelf leggen. Een bijkomend voordeel van graszoden is het feit dat onkruid weinig kans heeft zich in het gras te vormen.

Klantervaringen in Benschop

Klantervaring van Frans de goeij uit Vleuten

“Geweldig”

De werkwijze van Lageman Graszoden is een voorbeeld voor velen om dit ook te volgen. Het bestellen, afleveren en communicatie is zeer goed en duidelijk, de afspraken worden nagekomen. De weersomstandigheden waren zeer warm voorspelt en van Lageman Graszoden kregen we gelijk bericht dat we de graszoden gelijk moesten gaan verwerken om broei te voorkomen, en direct na het leggen de grasmat goed nat te maken. Het waren mooie volle/dichte graszoden. We hebben al meerdere keren graszoden van Lageman Graszoden gehad en blijven dit zeker daar doen. Een aanrader.

Frans de goeij - Vleuten - 2020-05-24
Klantervaring van Machiel uit Vianen

“Goed en niet duur!”

Toen ik 2 dagen voor levering mailde dat 1 week later voor ons net beter uit zou komen was dit geen probleem en werd de leverdatum direct omgezet zonder extra kosten. Helemaal top! Gras ziet er ook goed uit en wordt op een nette manier geleverd.

Machiel - Vianen - 2019-09-15

Graszoden bezorgen Benschop

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Benschop en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Benschop

Veelgestelde vragen in Benschop

Hoe snel kunnen graszoden in Benschop geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Benschop?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.