Graszoden kopen in Beesterzwaag

Beesterzwaag is een mooi rustig en sjiek dorp nabij Drachten in het rustige wonderschone Friesland. Beesterzwaag omvat heel veel bos en groene natuur. U wilt daarom ook vast een mooi groen gazon waarvoor u graszoden kunt kopen. Graszoden kopen in Beesterzwaag is een aanrader als u een mooie woning wilt zoals alle statige herenhuizen in het dorp. Het dorp omvat veel geschiedenis en heeft monumentale panden. Groene graszoden kopen doet u online in een rap tempo. Op de website kunt u graszoden kopen en laten bezorgen of af komen halen op een van de locaties. Als u graszoden wilt kopen in Beesterzwaag woont u extra groen in een bosrijk dorp wat in de zomer maanden ook zeer toeristisch is. Graszoden legt u zelf. Dit is vrij eenvoudig. De graszoden zijn opgerold en u hoeft ze alleen maar uit te rollen om in uw tuin te leggen. U harkt hiervoor zwarte aarde helemaal vlak zodat de graszoden waterpas gelegd kunnen worden door u en zo hun wortels in de aarde kunnen laten groeien.

Nieuwbouw en wijken in Beesterzwaag

Aan de hoofdstraat in het Beesterzwaag staan monumentale panden en zijn diverse gezellige eet cafe’s en restaurants. Ook staan er mooie vrijstaande woningen met een groene tuin zoals landgoeden van families van adel die ooit in dit dorp hebben gewoond. De Sweach heeft nieuwbouw rijtjes woningen waar natuurlijk ook ruimte is voor een groen gazon. U kunt voor een nieuwe woning een tuin ontwerpen en zo bepalen waar u de graszoden gaat plaatsen. Graszoden kunnen het hele jaar mee en het onderhoud is vrijwel eenvoudig.

Natuur in Beesterzwaag

Beesterzwaag heeft heel veel bossen. Bekend is landgoed Lauswolt wat eigendom was van acteur Rutger Hauer. Om dit landgoed heen liggen enorm veel wandel en fietsroutes door de Beesterzwaagse bossen. U kunt op dit landgoed overnachten en heerlijk dineren. Ook leent het landgoed zich uitstekend van bruiloften. Hier dineren en overnachten betekend hoge kwaliteit en gehele luxe. Er zijn veel soorten vogels en zoogdieren in de bossen te vinden. Het Wallebos is groen met veel water. Ook het Landschapsbeheer Friesland is onderdeel van de natuur daar. Dit prachtige park met een landgoed leent zich uitstekend om uit te waaien. Naast wandelen kunt u er ook cursussen groente verbouwen, vlechten en bomen snoeien volgen in de zomermaanden. Er is diversiteit aan cultuurhistorie, natuur en monumentale panden. Naast heide, bos en water is er veel landschap te vinden en zijn er diverse parken in en om het dorp. Ook zijn er fietsroutes langs omliggende dorpen in de gemeente Opsterland zoals naar Olterterp, Gorredijk en naar Bakkeveen onder andere.

Bezienswaardigheden in Beesterzwaag

Het deftige dorp kent vele panden. Zoals het beroemde Lycklama a Nijeholt gebouw. Deze familie van adel regeerde in het dorp in de 19e eeuw. Huize Lyndensteyn is nu een revalidatiecentrum maar diende vroeger als woning voor de rijke adel van het dorp. Dit prachtige pand heeft een monumentale sprookjestuin waar u zichzelf in de sfeer waant van vroegere tijdperken. Dit pand is ook de ware eye-catcher van het dorp wat aan de hoofdstraat ligt. Landgoed Lauswolt leent zich uitstekend voor een heerlijk diner of lunch in dit sjieke restaurant waar u ook op dit landgoed kunt overnachten. Daarbij kunt u ook heerlijk eten in het witte huis. U zult de adel in dit dorp met haar geschiedenis altijd blijven proeven in de Beesterzwaagse keuken van Opsterland.

Klantervaringen in Beesterzwaag

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Beesterzwaag

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Beesterzwaag en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Beesterzwaag

Veelgestelde vragen in Beesterzwaag

Hoe snel kunnen graszoden in Beesterzwaag geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Beesterzwaag?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.