Graszoden kopen in Bedum

Bedum is een plaats die ligt in de gemeente Het Hogeland in het midden van de provincie Groningen. Woont u in Bedum en wilt u toevallig een gazon aanleggen in uw tuin? Dan kunnen wij u daar goed bij helpen. Op onze website kunt u eenvoudig graszoden kopen. Nadat u de bestelling heeft geplaatst, zal u de graszoden snel aan uw deur ontvangen. Na het kopen kunt u vrijwel direct van uw mooie gazon genieten. U hoeft ze slechts nog te planten in uw tuin, even te wachten en u kunt vervolgens genieten van uw prachtige gazon. Ook als u in de buurt van Bedum woont, kunt u graszoden bij ons kopen. In Adorp, Noordwolde en Thesinge leveren wij onder andere ook.

De geschiedenis van Bedum

Bedum is ontstaan ​​rond de 10e eeuw en ligt op twee lage heuvels in het veenwinningsgebied. De legende van St. Walfridus van Bedum vertelt hoe deze edelman mijnbouwactiviteiten leidde in het gebied rond het jaar 1000. De mijnwerkers kunnen afkomstig zijn uit de omgeving van Warffum en Middelstum-Kantens, waar het distributiemodel is begonnen. De naam Bedum werd voor het eerst genoemd in 1214, toen Olivier van Keulen men opriep om hier deel te nemen aan de kruistochten. De naam kan zijn afgeleid van Bedahem: “Woonplaats van Beda”. Vanaf het einde van de 10e eeuw wordt er ook melding gemaakt van een dorp Bedorouualda, wat de wold van Bedum is, waarvan de inwoners Bederawaldmanna worden genoemd. Het achtervoegsel -wolde betekent dat we te maken hebben met wildernis. Inmiddels gaat het er hier niet meer zo wild aan toe. Het is ook mooi als de inwoners van Bedum dan een niet-wilde verzorgde tuin hebben. Daarom raden wij u aan om bij ons uw graszoden te kopen, opdat Bedum een mooie groene plaats wordt.

Een kerk in Bedum

De Walfriduskerk in Bedum is een van de oudste kerken in de provincie Groningen. Het oudste deel van de kerk dateert uit de 11e eeuw. De kerk werd opgericht als bedevaartskerk voor St. Walfridus, die naar verluidt in Bedum had gewoond en werd vermoord door de Noormannen. Aanvankelijk was de kerk door de bisschop van Münster aan Maria en Paul gewijd, maar Walfridus zelf werd al snel de patroonheilige van de kerk.

Een opvallend kenmerk van de kerk is de schuine 11e-eeuwse kerktoren in Romaanse stijl met een ruitvormig dak. De toren staat schever dan de toren van Pisa: De hoek met het schietlood is bij deze toren 4,18 graden, terwijl dat bij de toren van Pisa slechts 3,97 graden is. Het is op één na de scheefste toren van Nederland .

De Bedevaarten eindigden na de Reformatie. Voor Bedum werd de kerk toen te groot. De kerk werd steeds minder gebruikt, en een deel ervan raakte in verval. Door de kerk aan te passen tot een hervormde kerk, werd het gebouw ernstig beschadigd. Dit kwam voornamelijk door het verwijderen van het koor en het verlagen van de noordelijke doorgang.

Oosterheerd

Oosterheerd is een mooie wijk in het zuidoosten van Bedum. Wij leveren ook hier graszoden. De vrijstaande huizen die in deze wijk staan, bieden de perfecte omstandigheden voor een mooi gazon. Als u in Oosterheerd woont, kunt u dus ook uw graszoden bij ons kopen!

Klantervaringen in Bedum

Klantervaring van Marc uit Bedum

“Goede prijs kwaliteit.”

Alles conform afspraak en kwalitatief goed gras.

Marc - Bedum - 2020-07-05
Klantervaring van Peter goossen uit Kantens

“Prima kwaliteit. Vlotte levering”

Na een week bijna al een strak grasveldje zonder echt zichtbare banen. Nog even geduld hebben dan helemaal strak

Peter goossen - Kantens - 2020-04-22

Graszoden bezorgen Bedum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Bedum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Bedum

Veelgestelde vragen in Bedum

Hoe snel kunnen graszoden in Bedum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Bedum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.