Graszoden kopen in Balk

Balk is een dorp dat tot de gemeente De Friese Meren en provincie Friesland behoort. Met een inwonersaantal van ruim 4.075 inwoners is het een dorp waar u zowel rustig woont, als een plek waar genoeg gezelligheid is. Bovendien is het een dorp met een waterrijke omgeving. Zo stroomt hier ook rivier de Luts doorheen. Dit alles maakt Balk tot een zeer aantrekkelijke locatie om te wonen.

Bent u van plan om binnen afzienbare tijd naar De Friese Meren te verhuizen? Heeft u op dit moment al een huis op het oog in Balk? Zoekt u daarnaast nog graszoden voor uw voor- en achtertuin? Deze kunt u dan eenvoudig kopen in onze webshop. We hebben een ruim aanbod van verschillende graszoden. Wilt u liever eerste informatie of levertijden ontvangen? Dan kunt u het beste de onderkant van deze pagina bekijken voor aanvullende informatie.

Dorps en waterrijk wonen in Balk

Graszoden kopen bij het Havendiken

Wonen in Balk betekent wonen in een sfeervolle en waterrijke omgeving. Dat is ook precies waar de nieuw wijk Havendiken in wilt meegaan. Zo kunt u hier  prachtige woningen in een even mooie gebied kopen. Hier komt u thuis aan het werk, direct aan het water en met een eigen boot in de achtertuin. Aan het Friese merengebied en tussen het Gaasterlandse landschap wonen betekent een unieke locatie voor u.

Naast de rust, ruimte en natuurlijke kenmerken gaan de woningen zelf met de tijd mee. Hier vindt u woningen die zowel ruim als modern zijn. Het is ideaal voor starters, gezinnen, ouderen en stellen. Dit komt doordat de huizen een ruim oppervlak hebben, meerdere slaapkamers en zijn ze voorzien van duurzame elementen.

Wat nog meer leuk is bij deze woningen: ze hebben een eigen tuin. De tuinen liggen aan het water en horen daarom mooi op te gaan met de omgeving. Hier kiezen de meeste inwoners voor graszoden. Vaak is het kopen van graszoden de ideale optie bij een waterrijk gebied.

Een woning kopen in Balk centrum

Balk is een relatief nieuw dorp uit het jaar 1491. Het kent echter rijkdom doordat het in de 18e eeuw een welvarend dorp werd onder andere door de boterhandel. Hierdoor vindt u binnen het centrum mooie rijksmonumenten, oude gebouwen en het beschermd dorpsgezicht.

Daarnaast kent de binnenstad zelf vernieuwing en modernisering. Zo vindt u binnen het centrum, bij het gemeentehuis en om het raadhuis heen ruim opgezette pleintjes. Geniet in dit centrum van een ochtendwandeling langs monumenten, tijdens de middaguren van watersport of in de avond van een drankje op een terras.

Of u nu in het centrum of een andere wijk van Balk woont, we zijn regelmatig hier om graszoden af te leveren. Zoekt u zelf ook nog een naar een groen gazon? Wacht dan niet langer, bezoek onze webshop en bestel vandaag nog uw graszoden online.

Natuur en omgeving van Balk

Groene Loper

Een aantal jaar geleden heeft de gemeente in Balk gevraagd naar ideeën voor een stuk natuur. Hieruit kwam als resultaat om meer natuur en kunst toe te voegen. Daarom zijn er verschillende wandelroutes aangelegd vanuit het dorp richting natuurrijke gebied. Zo kunt u nu heerlijk wandelen langs het Wyckeler Hop. Of neem de route richting het Harischter bos of Balkster bos.

Klantervaringen in Balk

Klantervaring van Edwin uit Koudum

“Mooie sterke grasmatten”

Nette afhandeling, op afgesproken tijd gebracht en mooie groene mat.

Edwin - Koudum - 2020-06-24
Klantervaring van Robert uit Sneek

“Goede kwaliteit en service ”

Graszoden waren zeer netjes opgestapeld op een pallet.. Kwaliteit van het gras is goed waardoor het verplaatsen en uitrollen van het gras uitstekend ging. Wij zijn zeer tevreden met het product.

Robert - Sneek - 2020-07-30

Graszoden bezorgen Balk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Balk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Balk

Veelgestelde vragen in Balk

Hoe snel kunnen graszoden in Balk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Balk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.