Graszoden kopen in Bakkeveen

Omringd door zand- en heidevlakten is Bakkeveen gelegen.

Op de grens van Drenthe en Groningen gelegen, wordt Bakkeveen hét brinkdorp van Friesland genoemd.

Bakkeveen is meer dan een bosrijk gebied. Door veenontginning in de 19e eeuw zijn de Bakkeveense Duinen ontstaan. Vandaag de dag zijn ze nog steeds onaangetast, waardoor in dit gebied een goed en realistisch beeld wordt getoond van het zuidoosten van Friesland, zoals dat er twee eeuwen geleden uitzag.

Het natuurlijk schoon dat kenmerkend is voor Bakkeveen wordt door meerdere organisaties beheerd. In dit gebied lopen Schotse hooglanders, de kleine Exmoorpony’s en schapen vrij rond.

Natuurmonumenten organiseert rondom Bakkeveen diverse excursies. Deze worden gestart vanuit het landhuis Slotplaats. Dit historische landhuis is vandaag de dag in gebruik als theehuis en vormt het startpunt van de excursies.

Huis kopen in Zevenhuizen

De prachtige natuur die Bakkeveen rijk is, vraagt om het realiseren van duurzame koopwoningen. Hiermee wordt respect voor de natuur getoond en wordt het kopen van een duurzaam huis en graszoden een bewuste keuze.

De huizen die u hier kunt kopen zijn zogeheten grondgebonden woningen. Dit betekent dat u de beschikking heeft over een eigen tuin. Hiervoor leent het kopen van graszoden zich heel goed.

Door graszoden in uw tuin te leggen, geeft u de tuin een net en verzorgd uiterlijk. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Als u besluit om hier een huis en graszoden te kopen, mag u zich inwoner noemen van het leukste dorp van Groningen. Deze titel kreeg Zevenhuizen in het jaar 2011.

Geschiedenis van Zevenhuizen

Waar Zevenhuizen in het verleden bestond uit hoogveengebied werd dit uiteindelijk door boeren afgegraven, waarna er met de ontginning werd begonnen.

De familie Van Ewsum was de pionier van de enorme vervening. Toen zij zich op Nienoord vestigden, werd de vervening op omvangrijke wijze aangepakt.

Waar rondom de kanalen van Zevenhuizen vroeger zandwegen lagen, zijn deze tegenwoordig geasfalteerd.

Een grote veenbrand had in 1833 tot gevolg dat een aanzienlijk deel van het veen letterlijk in vlammen opging. Niet alleen legde de brand meer dan 60 huizen in de as en overleden er vier mensen, maar er werd ook een enorme hoeveelheid turf vernietigd.

In het jaar 1835 werd Zevenhuizen een kerkdorp. In datzelfde jaar werd de hervormde kerk opgebouwd. Enige jaren later werd de torenspits op de kerk geplaatst. De kerk bleek echter slecht gebouwd te zijn, waardoor er in 1869 een nieuwe kerk moest komen.

Tuin inrichten

Uw woning in de nabijheid van Bakkeveen kan door het kopen van graszoden mooi worden vormgegeven. De graszoden geven uw tuin direct de nodige uitstraling. Vervolgens kunt u de tuin voorzien van planten en struiken of andere vormen van aankleding.

De graszoden bieden u veel mogelijkheden om de tuin om te toveren tot uw eigen natuurgebied. Hiermee creëert u een woonomgeving die een verlengde vormt van de prachtige natuur die Bakkeveen rijk is.

Klantervaringen in Bakkeveen

Klantervaring van Jw uit Siegerswoude

“Prachtige kwaliteit, vlotte afhandeling”

De zoden opgehaald in Gasselte. Dat ging vlot en werd vriendelijk afgehandeld. Zoden zijn van prachtige kwaliteit. We hebben een nieuw aangelegd dammetje bekleed. Dankzij de mooie sterke zoden was het een simpel klusje.

Jw - Siegerswoude - 2020-06-07
Klantervaring van Leon uit Marum

“Super levering en geweldige communicatie”

Na de hitte besteld duidelijke aangegeven op de website wat te doen en juist wat niet ook erg belangrijk. Duidelijke e-mails over bevestiging bestelling en levering. Netjes gebeld van te voren en geweldige kwaliteit zoden echt heel blij mee.

Leon - Marum - 2020-08-25

Graszoden bezorgen Bakkeveen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Bakkeveen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Bakkeveen

Veelgestelde vragen in Bakkeveen

Hoe snel kunnen graszoden in Bakkeveen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Bakkeveen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.