Graszoden kopen in Baarn

Vorstelijk Baarn! Zo wordt het prachtige villadorp genoemd gelegen aan de rivier de Eem, met een centrale ligging in de provincie Utrecht. Baarn is inderdaad de gemeente waar Paleis Soestdijk is gevestigd, de voormalige residentie van het koningshuis. Ook Baarn zelf ademt een en al luxe en dat is te zien aan de vele karakteristieke herenhuizen en villa’s die de plaats rijk is. Met name op de hoger gelegen gedeelten van Baarn zijn deze prachtige staaltjes architectuur te vinden. De statige landhuizen zijn oorspronkelijk gebouwd door rijke Amsterdammers die in Baarn hun laatste dagen wilden slijten in luxe, daarbij uitkijkend op de toenmalige Zuiderzee. En dat was mogelijk vanwege het feit dat Baarn gedeeltelijk op een stuwwal is gebouwd die tot maximaal 17 meter boven NAP reikt. De vele villa’s hebben grote tuinen zodat het kopen van graszoden een verstandige keuze is. 

Landschap in Baarn

Baarn is qua landschap en uitstraling divers te noemen. Bij het kopen van een huis in Baarn is dat iets om rekening mee te houden. Het zuiden van het dorp verschilt nogal van het noordelijke gedeelte, ook al scheelt het maar een paar kilometer. De zuidkant van Baarn, aan de Utrechtse Heuvelrug, is gehuld in bossen en heidelandschap en is, op de Veluwe na, het grootste aaneengesloten beboste gebied in Nederland. Midden in de bossen vindt u het lieflijke plaatsje Lage Vuursche, behorend tot de gemeente Baarn, waar prinses Beatrix een riant onderkomen heeft. De bodem van dit heuvelachtige gebied is zanderig van aard maar rijk aan voedingsstoffen getuige de gevarieerde flora en fauna. Graszoden kopen voor dit type ondergrond is daarom een goede keuze. 

De lager gelegen noordkant van het dorp ligt praktisch op of net onder zeeniveau en kenmerkt zich door polderlandschap en was ooit, in de vroege middeleeuwen, een uitgestrekt moeras. Na de Grote Ontginning, van de 10e tot de 13e eeuw, veranderde het Eemland in een veenweidegebied. Door de ontginning van de vochtige bodem is er een ondergrond ontstaan die uitstekend geschikt is voor graszoden. Omdat de toenmalige Zuiderzee het gebied regelmatig overstroomde, zoals in 1916 voor het laatst gebeurde, is de bodem naast veen rijk aan klei. 

Sporten in Baarn

Baarn telt verschillende sportverenigingen zoals tennis- en voetbalclubs die allemaal gebruik maken van gras. Zulke clubs zijn bij de aanleg van de grasmat voordeliger uit bij het kopen van graszoden. Ook de twee parken die Baarn rijk is, het Cantonspark en de Pekingtuin, zijn geschikt voor graszoden. Met name laatstgenoemde wordt jaarlijks gebruikt als festivalterrein en dan zijn graszoden uitermate geschikt omdat het tegen een stootje kan. 

Nieuwbouwprojecten

Het kopen van graszoden in Baarn is aan te raden in verband met toekomstige nieuwbouwprojecten. De gemeente Baarn is van plan de brede strook weide tussen de Drakenburgerweg en de snelweg te gaan bebouwen. Er zullen huizen worden neergezet op ruime percelen, inclusief tuin. Omdat de bodem waar de huizen op worden gebouwd bestaat uit weidegrond en deel uitmaakt van de polder, zullen graszoden hier goed groeien. De omliggende wijken bewijzen dit gegeven vanwege het feit dat dit gebied nog geen vijftig jaar geleden deel uitmaakte van het Eemlandse polderlandschap, maar inmiddels is geëvolueerd tot een prachtige woonwijk dat door veel groen wordt gekenmerkt. Graszoden kunnen bij u thuis bezorgd worden. Omdat het gemakkelijk aan te leggen is, heeft u alle reden om graszoden te kopen voor uw nieuwbouwwoning.

Klantervaringen in Baarn

Klantervaring van Dennis uit Soest

“Mooi gras, super klantvriendelijk en een hele leuke jongen jongen die ons in Drenthe hielp.”

Duidelijke site en gemakkelijk telefonisch te bereiken. Na online bestelling duidelijke bevestiging en handleidingen. Wij kozen voor afhalen.... wel een eind rijden naar Gasselte..pfff. Daar ben ik uitstekend geholpen door een jongen van zo’n 13 jaar oud. Super leuk. Daags daarna zoden gelegd. Strak gazon .. 👌

Dennis - Soest - 2020-05-02
Klantervaring van Stefan uit Blaricum

“Top service!”

Al bij de offerte goed ingelicht en te woord gestaan. Ondergrond was bij mij het grootste probleem. Met extra teelaarde opgelost. Gras is binnen een week gelegd. Harde werkers, goed tussendoor overleg en zeer netjes achtergelaten. Nu hopen dat het zo de komende jaren blijft.

Stefan - Blaricum - 2020-04-07

Graszoden bezorgen Baarn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Baarn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Baarn

Veelgestelde vragen in Baarn

Hoe snel kunnen graszoden in Baarn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Baarn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.