Graszoden kopen in Axel

Het Zeeuwse Axel maakt deel uit van het voornamelijk calvanistische “Land van Axel”.

Niet alleen Axel maar ook Terneuzen en een deel van Zaamslag vallen hier onder.

Een wandeling door Axel laat u kennismaken met folkloregroepen, die nog steeds in traditionele klederdracht lopen.

Typerend voor deze klederdracht in Axel zijn:

 • kanten trekmuts
 • openstaande doek
 • spiraalvormige gouden krullen voorzien van strik

Raakt u met de bewoners van Axel in gesprek, dan kan het dialect u bijna niet ontgaan.

Graszoden kopen in Koewacht

Wilt u een woning en graszoden kopen in het waterrijke Zeeland?

In Koewacht kunt u een nieuwbouwwoning kopen die volledig aan uw wensen voldoet. Binnen dit project kunt u diverse soorten huizen kopen.

Van levensloopbestendig tot vrijstaand en van een rijwoning tot een vrije kavel. Het kopen van graszoden kan een eerste stap zijn om uw tuin op een fraaie wijze mee vorm te geven. Met het leggen van de graszoden hoeft u niet te wachten tot uw woning is opgeleverd.

De tuin klaarmaken door graszoden te kopen en te leggen, biedt u de kans om u verder te richten op de inrichting van uw te kopen woning.

Wonen in Koewacht

Uw graszoden leggen in de tuin in Koewacht betekent dat uw graszoden bijna tot aan de grens met België komen te liggen. Als gedeeld grensdorp is Koewacht namelijk verdeeld over drie gemeentes en twee landen. Het overgrote deel valt onder de gemeente Terneuzen, dat deel uitmaakt van Zeeland. Het andere deel valt onder Belgische gemeenten, namelijk Stekene en Moerbeke. In Nederland bedraagt het aantal inwoners ongeveer 2500.

Landschap en natuur

Op een hoogte van circa 1,5 meter ligt Koewacht op de grens van Waasland en het zeekleipoldergebied. Het grensgebied Belgisch-Nederland wordt deels door de kreek Pereboomsgat gevormd.

Ten noorden van Koewacht ligt de kreek “Het grote Gat” en ten oosten is de Boschkreek te vinden.

Uw woning en graszoden hier kopen, doet u dan in een bosrijk gebied waarin u ook het voormalige Fort Moerspui aantreft. Dit fort werd door de Spanjaarden gebouwd net voor het jaar 1600. Destijds vormde het een vijfhoekig fort op een hooggelegen plaats, volledig omringd door water.

Om op de dam te komen, diende men gebruik te maken van een van beide dammen.

Vandaag de dag is het fort alleen nog te herkennen aan de beplanting die destijds in vijfhoekige stijl werd aangebracht.

Klantervaringen in Axel

Klantervaring van Tara uit Axel

“Snel, goed contact, goede kwaliteit!”

Makkelijk en snel besteld. We werden goed geïnformeerd/op de hoogte gehouden door extreme hitte afgelopen week. Gras ziet er goed uit voor een mooie prijs!

Tara - Axel - 2020-08-14
Klantervaring van Simon uit hulst

“Goed!”

alle zoden van gelijke kwaliteit. Geen dode stukken.

Simon - hulst - 2020-04-23

Graszoden bezorgen Axel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Axel en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Axel

Veelgestelde vragen in Axel

Hoe snel kunnen graszoden in Axel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Axel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.