Graszoden kopen in Austerlitz

In de Nederlandse provincie Utrecht ligt het dorp Austerlitz. Het dorp Austerlitz behoort tot de gemeente Zeist en ligt in de streek van de Utrechtse Heuvelrug. Reeds in 1804 werd er over Austerlitz gesproken en in 1812 is Austerlitz al bij de gemeente Zeist gevoegd. Ook toen hadden de bewoners graszoden kunnen kopen.

Statistische gegevens

Er waren in 1840 al 47 huizen in Austerlitz gebouwd en er woonden 233 inwoners in Austerlitz. In 2020 stonden er 641 woningen, waarvan er ongeveer 500 een koopwoning zijn. De gemiddelde WOZ-waarde in Austerlitz is € 325.000 per woning. Het gemiddelde inkomen van de ongeveer 1.650 inwoners is € 30.700. In Austerlitz wonen ongeveer evenveel mannen als vrouwen en er zijn bijna evenveel gehuwde als ongehuwden in Austerlitz woonachtig. De meeste inwoners zijn tussen de 45 en 65 jaar. In Austerlitz staan gemiddeld dertien woningen in de hogere prijsklasse te koop. De nieuwe bewoners kunnen besluiten om voor tuinaanleg of tuinonderhoud graszoden te kopen.

Sectoren

In Austerlitz zijn 160 bedrijven gevestigd en deze zijn werkzaam in zeven sectoren, te weten

 • Bosbouw en Visserij
 • Financiële Diensten en Onroerend Goed
 • Handel en Horeca
 • Landbouw, Nijverheid en Energie
 • Recreatie en Overige Diensten
 • Vervoer Informatie en Communicatie
 • Zakelijke Dienstverlening en Cultuur

 De ondernemers zouden bij tuinonderhoud kunnen besluiten om graszoden te kopen.

Sport en Ontspanning


De inwoners van Austerlitz kunnen in hun dorp sporten en spelen. Zo kan er gevoetbald worden, getennist, gedart en geklaverjast worden. Daarnaast is er het cultuurhuis waar cultuurliefhebbers graag naar toegaan. Ongeveer zeventig procent van alle huishoudens is (actief) lid van een vereniging. Voor het onderhoud van de terreinen zou het bestuur kunnen besluiten om voor het groenonderhoud graszoden te kopen.

Woon-, zorg- en welzijnsvoorziening

In Austerlitz is een bijzonder project tot stand gekomen. Een project die ouderen de mogelijkheid geven om in een eigen sociale omgeving te wonen. Van de voorzieningen, op het gebied van educatie, ontspanning, sport en zorg, mogen alle inwoners van Austerlitz in het complex gebruikmaken. Het bijzondere is dat vrijwilligers de rol van de gemeente Zeist hebben overgenomen en gezorgd hebben voor een locatie, de financiering en samenwerking met de woningcorporatie en de school. De school en de kinderopvang zijn eveneens in het nieuwe Multifunctionele centrum gehuisvest. Het bestuur van het gebouw zou in de vergadering voor kunnen stellen om voor het groenonderhoud rondom het gebouw graszoden te kopen.

De fiets

Het fietspad langs Austerlitz is, met behulp van een subsidie van de provincie Utrecht, sterk verbeterd. In de provincie Utrecht werken de gemeenten met de provincie samen om een veiliger en sneller, maar ook comfortabeler fietsroute te creëren. Het bijzondere aan het fietspad langs Austerlitz is, dat de glasparels in het beton oplichten als er licht opvalt. Dat is de enige vorm van verlichting omdat het beleid van de provincie voor buiten de bebouwde kom is het rekening houden met de rust van de dieren die er leven in de mooie natuur. De provincie Utrecht spant zich in om de fietsregio van Europa te worden. De gemeentebesturen en het bestuur van de provincie Utrecht zouden kunnen overleggen over het groenonderhoud en kunnen besluiten om langs de fietspaden graszoden voor het groenonderhoud te kopen.

Klantervaringen in Austerlitz

Klantervaring van Daniel uit Soesterberg

“Goede kwaliteit ”

Goede kwaliteit en volgens afspraak geleverd

Daniel - Soesterberg - 2020-03-28
Klantervaring van Peter uit Soesterberg

“Prima site om graszoden te kopen”

Na wat zoeken kwam ik hier terecht, prima site, na de bestelling even telefonisch overleg gehad over de mogelijke extra vroege levertijd op de lever dag. Dit werd gedaan en kon ik mooi voor 12 uur de geleverde zoden neerleggen. Kwaliteit is goed bedankt. Nu zijn we aan het wachten op het resultaat. Denk dat het goed gaat komen

Peter - Soesterberg - 2020-06-17

Graszoden bezorgen Austerlitz

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Austerlitz en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Austerlitz

Veelgestelde vragen in Austerlitz

Hoe snel kunnen graszoden in Austerlitz geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Austerlitz?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.