Graszoden kopen in Assen

Assen is de hoofdstad van Drenthe. De stad ligt in een esdorpenlandschap; een landschap dat overgaat van droge zandgronden in natte weidegebieden. Assen kent diverse wijken, waaronder de Binnenstad, Noord, West, Oost en Zuid. De laatste tijd worden er ook nieuwe wijken bijgebouwd, zoals de wijk Kloosterveen en de Marsdijk. Wilt u rondom uw (nieuwbouw)woning in Assen een mooi gazon of grasveld aanleggen? Wij kunnen u helpen! Onderaan de pagina leest u meer over ons ruime aanbod van grasmatten die we bezorgen en ook kunnen aanleggen.

Gras leveren in Hoekbree

Hoekbree is een nieuwbouwproject dat valt onder de wijk Marsdijk. Deze kindvriendelijke en groene woonwijk aan de noordkant van Assen heeft ook diverse voorzieningen. Zo is er een overdekt winkelcentrum, zijn er veel basisscholen, diverse sportclubs en een wijkgebouw met actieve wijkvereniging. Midden in de wijk ligt het Anne Frank park, waar de jeugd zich uren kan vermaken met de diverse speeltoestellen. Bovendien liggen de nieuwbouwwoningen vlakbij het Beekdal; een klein natuurgebied waar ook een kinderboerderij en jachthaven te vinden zijn.

Gras bestellen in het Kloosterbos

In de moderne, gasloze woningen van het Kloosterbos is het heerlijk wonen. Deze nieuwbouwwijk aan de westkant van Assen ligt vlakbij het recreatiegebied Baggelhuizen. De wijk voelt dorps aan, terwijl alle voorzieningen die u zich kunt wensen toch binnen handbereik zijn.

Gras leggen aan de Oostergracht

Een derde nieuwbouwwijk in Assen is de Kloosterveste. De woningen die gebouwd worden aan de Oostergracht zijn stijlvol en duurzaam, met energiezuinige en onderhoudsarme kenmerken. De wijk kent veel voorzieningen voor zowel jong en oud. Door de verscheidenheid aan woningen bestaat de wijk uit een divers publiek. De woningen hebben een eigen tuintje met een vrijstaande berging en meer dan voldoende ruimte voor een mooi gazon.

Recreëren in Assen

Scheuren bij de TT

Wie Assen zegt, zegt racecircuit TT. De baan met de bijnaam The Cathedral of Speed is een geliefd onderdeel van de MotoGP klasse en diverse Superbike-kampioenschappen. Het terrein wordt overigens niet alleen gebruikt voor races. Tegenwoordig is het een waar festivalterrein, waar ook sport- en muziekevenementen worden georganiseerd.

Wandelen door het Witterveld

Een van de vele natuurgebieden die Assen rijk is, heet het Witterveld. Het voormalig hoogveengebied is deels afgegraven, maar nog steeds is het een prachtig gebied om een wandeling of fietstocht te maken. De verscheidenheid aan landschappen, van natte en droge heiden, via veen naar grasland, vennetjes en bos, maakt het een geweldige ervaring. Bovendien zijn er enkele bijzondere dieren en planten te zien, zoals de ronde zonnedauw (Drosera rotundifolia), de witte snavelbies (Rhynchospora alba) en de kleine veenbes (Vaccinium oxycoccos).  

Klantervaringen in Assen

Klantervaring van Rudy uit ASSEN

“Goede graszoden, snel geleverd”

Goede graszoden, prima prijs, snel geleverd. De bezorger was zo aardig ze achter het huis te brengen! Top!

Rudy - ASSEN - 2020-09-28
Klantervaring van Jan  uit Assen

“Zeer tevreden”

Bestelling gemakkelijk te doen. Op tijd geleverd, keurig op een pallet, en gewrapt. Het was zo gelegd, geen gebroken rollen.

Jan - Assen - 2020-06-11

Graszoden bezorgen Assen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Assen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Assen

Veelgestelde vragen in Assen

Kunnen de graszoden in de buurt van Assen afgehaald worden?

Het egaliseren van de ondergrond is veruit het meeste en het lastigste werk van het aanleggen van een nieuw gazon met graszoden.

Maar hoe ga je verder wanneer de ondergrond eenmaal vlak is? Graszoden zitten op een rol van 1 m2. Om zo min mogelijk snijverlies te hebben adviseren we om aan de langste rechte zijde van het gazon te beginnen.

Hoe graszoden snijden

Graszoden kan je eenvoudig op maat maken met een gekarteld broodmes. Wij adviseren niet om een grassteker of schep te gebruiken. Vaak is de ondergrond waarop u de graszoden legt nog niet erg stevig en stabiel. Als u dan een kantensteker gebruikt krijg je vaak deuken in de ondergronden met name bij rondingen of rondom bomen is dit erg lastig. Meer uitleg geven we in onderstaande video:

Richting aanleg van de graszoden

In principe maakt het niet uit in welke richting het gras wordt gelegd. De naden en de vleug van de zode zie je na twee tot drie keer maaien niet meer terug. Het gras dat je afsnijdt aan het einde van een baan kan je gebruiken om een nieuwe baan mee te beginnen. Op die manier heb je zo min mogelijk snijverlies en verspringen de stootnaden ook gelijk.

Laatste stappen bij het leggen

Wanneer je bijna klaar bent met het leggen van de graszoden eindig je vaak met een stukje zwarte aarde dat smaller is dan de breedte van de zode. Hier kan je een volle graszoden neerleggen en in de lengte richting van de grasmat een stuk afsnijden. Echter je hebt een stuk minder snijverlies als je het laatste stukje via de korte zijde gaat leggen.

Wanneer kan ik de graszoden afhalen?

In het seizoen, vanaf maart tot en met september kunt de bestelde graszoden afhalen van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur (op maandag in overleg).

In de periode oktober tot en met februari zijn onze afhaaltijden dinsdag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Hoe snel kunnen graszoden in Assen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Assen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.