Graszoden kopen in Appelscha

Appelscha, ook wel Appelskea genoemd, is onderdeel van de gemeente Ooststellingerwerf en ligt bovendien in de provincie Friesland. Met slechts 4.700 inwoners is dit dorp een kleinschalig dorpje met veel rust en ruimte. Wel kent het dorp veel toerisme vanwege haar ligging aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Deze combinatie van kleinschaligheid, natuur en toerisme maakt Appelscha tot een schitterend dorp om te wonen.

Woont u nu in de gemeente Ooststellingerwerf? Of bent u van plan een woning te kopen in Appelscha? En zoekt u nog graszoden voor uw tuin? Dan helpen we u graag verder. Doordat we werken met een ruim assortiment en kwalitatieve graszoden zijn we vaak in deze omgeving. We leveren deze ook met alle liefde bij u af.

In de natuur en ruim wonen in Appelscha

Graszoden kopen bij Klein Appelscha

Klein Appelscha is een van de mooiste woonlocaties in heel Appelscha. Hier zijn de afgelopen jaren meerdere woningen gebouwd. Deze liggen zeer gunstig, dicht tegen het bosrijke gebied van Appelscha aan. Hier wonen is zo bijzonder door de overweldigende ruimte en rust, ideale ligging en met de nodige voorzieningen op kleine afstand.

De woningen in deze wijk ogen modern en uniek. Verschillende huizen hebben diverse metselwerken waardoor er variatie is. Daarnaast zijn de woningen nieuw, duurzaam en daarmee klaar voor de toekomst.

Nog een voordeel zijn de leuke tuinen. Heeft u geen zin om de natuur in te trekken? Maar wilt u tot rust komen op een groene plek. Ga dan graszoden kopen, hierdoor heeft u het gemak van groen en rust in huis gehaald.

Appelscha: een woning kopen in het centrum

Van alle buurten en wijken in Appelscha is het centrum extra mooi. Het centrum kent namelijk rust, groene locaties en toch met leuke voorzieningen.

Wanneer u in het centrum woont, dan kunt u bijvoorbeeld een heerlijke wandeling maken langs oude panden, parkjes of langs de Opsterlandse Compagnonsvaart. Terwijl de middaguren goed te besteden zijn aan een van de gezellige terrasjes of in de natuur.

Wilt u hier ook een huis kopen? Dan kan het zijn dat u tot rust wilt komen na een lange dag. Regelmatig leveren we graszoden in Appelscha en omgeving. Dit is namelijk een ideale oplossing wanneer u in een tuin wilt zitten dat omgeven is door groen.

Natuur en omgeving van Appelscha

Aekingerzand

Het Aekingerzand wordt ook wel de Kale Duinen genoemd. Dit is een zeer uniek natuurgebied waar de wind een vrij spel heeft. Hierdoor is er een mooi zandlandschap met veel bestuiving ontstaan. Ook is het een plek waar dieren als de kommavlinder en zandhagedis voorkomen. In dit gebied kunt u heerlijk een wandeling maken, op de fiets stappen en genieten van wat de natuur te bieden heeft.

Drents Fries-Wold

Het Drents-Fries Wold is een natuurgebied met veel variatie aan stuifzand en bos. Bovendien is het een van de grootste natuurgebieden in heel Nederland. Met een grootte van 6000 ha wandelt u hier langs bos, beekdalgraslanden, stuifzand en heide. Doordat het zo groot en uniek is, behoort het ook tot een van de Natura-2000 gebieden. Voor de natuur-, wandel en fietsliefhebber is dit een plek wat je gezien moet hebben.

Klantervaringen in Appelscha

Klantervaring van Manja uit Huis ter Heide

“Frisgroene zoden”

Levering was keurig volgens afspraak. De avond van te voren kon ik zien binnen welk tijdsbestek er geleverd werd. Al is thuiszijn geen must. Maar we wilden de rollen direct gaan leggen. Dat was gezien de warmte ook wel verstandig. Nu na 2 dagen ligt het er fris en strak bij.

Manja - Huis ter Heide - 2020-06-04
Klantervaring van René  uit Beilen

“Top gras en super mooi groen”

Gras is super mooi groen en snel geleverd.

René - Beilen - 2019-08-23

Graszoden bezorgen Appelscha

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Appelscha en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Appelscha

Veelgestelde vragen in Appelscha

Hoe snel kunnen graszoden in Appelscha geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Appelscha?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.