Graszoden kopen in Amersfoort

Amersfoort is een bruisende stad in het oosten van Utrecht. Het is, op het gebied van het aantal inwoners, de een na grootste stad van de provincie. Toch ligt Amersfoort in een zeer groene omgeving. Zo liggen er prachtige natuurgebieden rondom Amersfoort, zijn er verschillende stadsparken en werkt de gemeente hard om de natuur te behouden. Ook de inwoners van Amersfoort dragen bij aan het groene karakter van de stad. Wij leggen en leveren graszoden in Amersfoort in verschillende wijken, zoals Soesterkwartier, Liendert-Rustenburg, Zielhorst, Nieuwland en Randenbroek-Schuilenburg. Wilt u graszoden kopen in Amersfoort en laten leggen in een andere wijk? Dan helpen wij u daar ook graag bij. Onderaan deze pagina vindt u meer over onze mogelijkheden en diensten.

Groen wonen in Amersfoort

Door de natuurrijke omgeving van Amersfoort, zijn er veel mogelijkheden om groen te wonen in deze stad. Het Vermeer- en Leusderkwartier heeft bijvoorbeeld drie natuurgebieden in de naaste omgeving. Tegelijkertijd ligt deze wijk dichtbij het historische centrum. De karakteristieke wijk Kruiskamp-Koppel ligt aan de rand van het centrum, maar er zijn ook veel groene grasvelden en speelweides voor kinderen. Aan de rand van de stad ligt de wijk Vathorst Hooglanderveen. Hoewel deze wijk verder van de binnenstad afligt, zijn er toch uitstekende voorzieningen. Ook is het dichtbij de natuur met weidse polder Arkemheen in de buurt.

Groene nieuwbouwwijken in Amersfoort

Door de natuurrijke omgeving van Amersfoort is er ook in de nieuwbouwwijken veel ruimte voor groen en duurzaam wonen.

Riant wonen in Amersfoort Buyten

Zoekt u rust en ruimte, maar kunt u het centrum van Amersfoort niet missen? Dan is Amersfoort Buyten de perfecte nieuwbouwwijk voor u. Met het bos in de achtertuin bent u toch binnen 10 minuten in de gezellige binnenstad van Amersfoort. De wijk bestaat uit riante villa’s met prachtige buitenruimtes, midden in het bos. De grote achtertuin biedt genoeg ruimte om verschillende zones te ontwerpen. Met een grasveld voor de kinderen, een buiteneethoek en loungeterras om te borrelen, wilt u hier nooit meer weg. Wilt u gras aanleggen in Amersfoort Buyten? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij hebben veel ervaring met grote buitenruimtes en leggen alle graszoden op maat.

Ruimte en zonnige tuinen in Waterdorp Paal 5

Aan de rand van Amersfoort vindt u de groene nieuwbouwwijk Waterdorp Paal 5. Deze nieuwbouwwijk is van alle gemakken voorzien. Zo is er in de buurt een winkelcentrum, treinstation en verschillende scholen. De woningen in Waterdorp Paal 5 verschillen in architectuur, kleur, breedte en grootte. Er is dus voor elke woningzoeker een passende woning. De zonnige tuinen grenzen bijna allemaal aan het binnenterrein. In de straten is veel gedacht aan groen. Zo komen er prachtige grasstroken met kleurrijke bloemen.

Klantervaringen in Amersfoort

Klantervaring van Arie  uit Amersfoort

“Geweldig top gras”

levering netjes en op tijd geleverd gras gelijk gelegd en top kwaliteit ben zeer tevreden.

Arie - Amersfoort - 2020-08-05
Klantervaring van Berry uit Amersfoort

“Keurig op tijd en prima qualiteit”

Keurig op tijd en prima qualiteit. 40m2 besteld en 42m3 ontvangen. Top.

Berry - Amersfoort - 2020-08-01

Graszoden bezorgen Amersfoort

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Amersfoort en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Amersfoort

Veelgestelde vragen in Amersfoort

Hoe snel kunnen graszoden in Amersfoort geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Amersfoort?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.