Graszoden kopen in Amerongen

Het mooie Amerongen is gelegen in de buurt van Veenendaal.

Er wordt momenteel geïnventariseerd of er gegadigden zijn, die een huis willen laten bouwen op het terrein van de voormalige gemeentewerf.

Uw inspraak zal samen met de ideeën van uw toekomstige buren zorgen voor een project dat op maat wordt vormgegeven. Hierdoor wordt een woonomgeving samengesteld die tegemoet komt aan de wensen van een uiteenlopende groep gegadigden.

Amerongen

Amerongen herbergt een stukje oorlogsgeschiedenis. In de Tachtigjarige Oorlog vond in 1585 de slag bij Amerongen plaats. In Amerongen werd zelfs eenmalig een doodstraf voltrokken. Dit vond plaats in 1687 toen er een executie werd uitgevoerd. Dit gebeurde op een speciaal voor de executie gebouwd schavot. Het wapen dat werd gebruikt voor de executie was een zwaard.

Kenmerkend voor Amerongen was de agrarische gemeenschap. Op de heidevelden van de Heuvelrug leverden de schapen mest voor akkers. Toen de uiterwaarden werden voorzien van dijken kon men vruchtbare rivierklei gebruiken voor landbouw. Ook de tabaksteelt was bekend in Amerongen en wel van de 17e tot de 20e eeuw. Vandaag de dag is dat nog terug te vinden in de karakteristieke tabaksschuren die in Amerongen te vinden zijn.

Nederrijn

Het huis dat u eventueel laat bouwen in Amerongen ligt nabij de Nederrijn, een rivier.

Al sinds enige jaren worden er initiatieven getoond, die voor herstel van de riviernatuur langs de Rijntakken moeten zorgen. Zo ook project Noordoever Nederrijn. Maar liefst 40 kilometer beslaat dit project. Van de stuw bij Amerongen tot de noordelijke oevers van de Arnhemse Nederrijn. Dit project levert een enorme bijdrage als het gaat om het ontwikkelen van een prachtig stuk natuur. Hierbij wordt een gevarieerd landschap bereikt dat bestaat uit bloemrijke graslanden, landschap met moerassen, maar ook ooibossen, plassen en geulen. Uiteraard wordt hierbij ook aandacht geschonken aan de dieren en planten die horen bij dit landschap.

Het herstellen van de ecologische verbintenis tussen de droge- en natte natuur vormt onderdeel van het geheel. Het project de Blauwe Kamer is een mooi voorbeeld in dit kader.

Kopen van graszoden

Graszoden kopen kan om meerdere reden handig zijn. Niet alleen zijn de te kopen graszoden eenvoudig te leggen, maar u kunt een grote oppervlakte met het leggen van graszoden heel snel omtoveren tot een echte blikvanger. Bijdragen aan een groene omgeving door graszoden te kopen is een goede keuze.

Tuininrichting

Bij het kopen van een huis is er in veel gevallen voornamelijk aandacht voor de inrichting van het huis. De tuin maakt echter net zo goed deel uit van het geheel. Graszoden kopen en de tuin hiermee volleggen, is een eerste stap in de realisatie van uw droomtuin. Als de tuin in de basis klaar is, kunt u zich verdiepen in de aankleding van uw groene omgeving.

Klantervaringen in Amerongen

Klantervaring van Sanne uit Amerongen

“Prima gras”

Alles zoals verwacht, levering was netjes op tijd, vriendelijke chauffeur. Ook fijn dat je in de bevestigingsmail van de bestelling meteen een hele gids krijgt over aanleg en verzorging van het gras. Enige bijzondere is dat ons gras niet in Drenthe kwam zoals verwacht, maar kennelijk bij een ander bedrijf vandaan kwam (Direct Gazon), uit Limburg. Ik weet niet wat de reden hierachter was, maar dit gras is ook mooi groen, dus het maakt mij ook eigenlijk niets uit. Meteen de tweede dag waren de banen al minder zichtbaar en stond het gras gezellig rechtop, kan niet wachten tot we er overheen kunnen rollen. Met 2 honden zal het gras ook goed getest worden op stevigheid straks.

Sanne - Amerongen - 2020-07-16
Klantervaring van Niels uit Woudenberg

“Kwaliteit, snel geleverd, tegen nette prijs!”

Ik tegenstelling tot veel andere gras leveranciers waren de graszoden snel leverbaar, netjes in de ochtend voor de deur gezet, in de middag al een keurig gazon! Prijs is goed, en de kwaliteit van de graszoden ook. Helemaal niets te klagen!

Niels - Woudenberg - 2020-04-19

Graszoden bezorgen Amerongen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Amerongen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Amerongen

Veelgestelde vragen in Amerongen

Hoe snel kunnen graszoden in Amerongen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Amerongen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.