Graszoden kopen in Alphen aan den Rijn

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het bestellen, bezorgen, leveren én leggen van graszoden en –matten? Dat bent u bij ons aan het goede adres. We hebben al veel gazonnen in Alphen aan den Rijn opgeknapt. Onze vaste klanten wonen onder andere in de wijken Hoge Zijde, Oudshoorn, Burgemeester Visserpark en Kerk en Zanen. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Scrol naar onderen op deze pagina voor meer informatie.

Groen wonen in Alphen aan den Rijn

Nieuwbouwproject Kloppend Hart

Wonen in het Groene Hart in nieuwbouwproject Kloppend Hart is bij uitstek een omgeving waar uw eigen hart sneller van gaat kloppen. Aan de zuidelijk rand van de polder komen prachtige, duurzame woningen met ruime tuinen. In de omgeving zijn plassen te vinden, ideaal voor watersporters. De nieuwbouwwijk komen in de Lisdodde, het Pijlkruid en het Speenkruid in de wijk Kerk en Zanen. Wilt u uw tuin naar wens maken? Bespreek met ons de mogelijkheden!

De Kloostertuinen

In nieuwbouwwijk Burggooi  wordt aan De Kloostertuinen gewerkt. Buiten dat dit nieuwbouwproject duurzaam is en daarom een goede investering voor de toekomst, beschikken deze tuinen ook over ruime gazonnen die gelegen zijn aan het water. In deze tuin kunt u genieten van de natuur en rust om u heen. Wilt u van uw tuin een fijne ontspanningsplek maken? Laat u zich dan door ons adviseren.

Groene omgevingen in Alphen aan den Rijn

Het Groene Hart de Rijnstreek

Wonen in Alphen aan de Rijn betekent wonen in het Groene Hart. Een fantastische plek voor alle natuurliefhebbers onder ons. Het Groene Hart heeft verschillende gebieden voor ieder wat wils en is daarom perfect voor dagjes weg met de familie of vrienden.

De Wilck

De Wilck is een natuurgebied in het Groene Hart waar je ontzettend veel ziet en kunt horen. Grutto’s, kieviten en veldleeuweriken, de kleine zwaan: vogelliefhebbers kunnen in De Wilck hun geluk niet op. Ook zijn hier verschillende soorten landschappen te bewonderen. Dit natuurgebied is door Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden, aangewezen als beschermd gebied.

Boerenlandpaden in Land van Wijk & Wouden

De boerenlandpaden in Land van Wijk & Wouden zijn avontuurlijk en leuk voor het hele gezin. Het zijn niet zomaar wandelroutes, maar routes waarin u oog in oog komt te staan met koeien en schapen. Als u héél zachtjes bent, kunt u zelfs kikkers horen en vogels spotten. Er zijn verschillende boerenlandpaden die u kunt lopen. Ideaal om in het weekend de boerenlandpaden te bewandelen om bij te komen van een lange werkweek.

Klantervaringen in Alphen aan den Rijn

Klantervaring van Anouk uit Den Haag

“Mooie kwaliteit gras en snelle service ”

Ze hebben een snelle service, reageren snel op antwoorden en leveren het gras de volgende dag al. Het gras is kwalitatief heel goed. Onze tuin ziet er super mooi uit, terwijl we het gras gisteren gelegd hebben!

Anouk - Den Haag - 2020-05-16
Klantervaring van Jeroen uit Alphen aan den Rijn

“Snel geleverd, top kwaliteit graszoden”

Donderdag morgen besteld, vrijdag bezorgt, zaterdag gelegd. Super mooi groen gazon, laat de zomer maar komen.

Jeroen - Alphen aan den Rijn - 2020-03-21

Graszoden bezorgen Alphen aan den Rijn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Alphen aan den Rijn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Alphen aan den Rijn

Veelgestelde vragen in Alphen aan den Rijn

Hoe snel kunnen graszoden in Alphen aan den Rijn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Alphen aan den Rijn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.