Graszoden kopen in Alkmaar

Alkmaar is een historische stad in de provincie Noord-Holland in Nederland, ongeveer 10 km landinwaarts vanaf de kust en 40 km ten noordwesten van Amsterdam. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners en het stedelijk gebied is meer dan drie keer zo groot. Alkmaar is tevens het regionale centrum van de provincie Noord met circa 600.000 inwoners en maakt deel uit van het noordelijk deel van de Randstad. Het stadscentrum heeft het 17e-eeuwse patroon van grachten, graszoden en smalle straatjes behouden en heeft veel historische gebouwen. De nabijgelegen stranden en duinreservaten, niet ver van de grasmatten, zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum. Haalt u toch graag wat groen naar uw tuin? Of het nu gaat om een kleine stadstuin of een groter gazon, in beide gevallen zijn graszoden kopen een erg slimme keuze.

Alkmaar is dé stad van kaas, waar u van geniet op uw eigen grasmatten

Kijkt u in uw koelkast in Alkmaar, dan is de kans groot dat hier een lokaal stukje kaas ligt. Helemaal niet zo gek, want Alkmaar staat natuurlijk bekend als de Kaasstad. Al eeuwenlang wordt (en wordt nog steeds) de wereldberoemde kaasmarkt gehouden op vrijdagmorgen van april tot september. Een echte Noord-Hollandse traditie die de wereld veel laat zien over de Nederlandse traditie en liefde voor kaas. Bezoekers van over de hele wereld komen elk jaar getuigen en genieten van dit traditionele spektakel. Kleurrijke hoeden sieren de kaasdragers, lekkere kaas en gastvrije mensen op de gezellige markt maken een bezoek aan de kaasmarkt tot een van de hoogtepunten van de stad. En waar u deze kaas het beste kunt eten? Natuurlijk in uw eigen fijne tuin op mooi verzorgde graszoden. Deze graszoden kunt u het beste kopen bij de specialist.

Maak ieder weekend een wandeling door de oude binnenstad

Alkmaar staat vooral bekend als kaasstad, maar naast de Kaasmarkt is er nog veel meer te doen en te zien in uw historische woonplaats. Wandel door de oude binnenstad met zijn authentieke winkeltjes, bezoek een van de verborgen hofjes (waar u direct kunt zien wat graszoden met een terrein kunnen doen) of zoek gezelligheid op het Waagplein of de Platte Stenenbrug. Met zijn prachtige grachten is een rondvaart door de grachten ook een ideale manier om Alkmaar te ontdekken. Inspiratie opgedaan en wilt u direct grasmatten kopen? Via ons doet u dit direct bij de teler, wat u verzekerd van een uitstekende kwaliteit. 

Doe de nodige inspiratie voor grasmatten voor uw tuin op bij het Kruithuisje

Verborgen onder een grote kastanjeboom, en omringd door vele mooie grasmatten, ligt het Kruithuisje. Geniet van een kopje koffie of thee in deze kleine galerij van vijf bij vijf meter. Het Kruithuisje is een bijzondere plek in het Singelpark van Alkmaar. Dit vierkante huis is gebouwd in de 18e eeuw en diende als opslag voor buskruit en wapens. Na jaren van verwaarlozing, leegstand en brand is het huis eindelijk gerenoveerd. Sinds juli 2013 is daar een galerie, koffie & theehuis gevestigd. Elke maand is er een expositie en daar gaan bezoekers graag heen voor een lekker kopje koffie of thee, (binnen of buiten) onder de grote kastanjebomen en gewoon genieten van de rust, de kunst en activiteiten die de bezoekers met zich meebrengen.

Klantervaringen in Alkmaar

Klantervaring van Lukasz  uit Alkmaar

“Top”

Super Kwaliteit

Lukasz - Alkmaar - 2020-05-16
Klantervaring van Arjen  uit Alkmaar

“Prima ”

Vriendelijke chauffeur, Bracht de graszoden netjes in de tuin. Moest daarvoor wel een stukje rijden met zijn heftruck maar dat was geen enkel probleem. Graszoden zelf zijn erg mooi en komen mooi op.

Arjen - Alkmaar - 2020-06-10

Graszoden bezorgen Alkmaar

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Alkmaar en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Alkmaar

Veelgestelde vragen in Alkmaar

Hoe snel kunnen graszoden in Alkmaar geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Alkmaar?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.