Graszoden kopen in Aduard

Bij het kopen van graszoden in Aduard is het voor u handig om wat achtergrondinformatie te krijgen over dit mooie noordelijke plaatsje. Hoe ziet het landschap eruit? Is de bodem geschikt voor graszoden en zijn er voldoende voorzieningen ter verhoging van de levenskwaliteit in Aduard? Bij het kopen van een woning in Aduard zullen dat vragen zijn die bij u opkomen.

De plaats Aduard ligt op een kleine tien kilometer afstand van de stad Groningen in de gelijknamige provincie. Aduard behoort sinds 2019 tot de gemeente Westerkwartier, maar was tot 1990 een zelfstandige gemeente. De provincie Groningen is op zichzelf staand al een gebied met een weids en landelijk karakter. Omdat Aduard met zijn ruim 2.000 inwoners, dus relatief weinig, midden in dit uitgestrekte gebied ligt roept het dan ook een open en landschappelijke beleving op. 

Wonen in Aduard

De plaats groeit nog steeds als het gaat om woningbouw en de noodzakelijke voorzieningen zijn compleet. U vindt er winkels, scholen en een bibliotheek en ook voor ontspanning kunt u in Aduard terecht. U hoeft dus niet naar stad Groningen om daar uw boodschappen te doen of er uw luxeproducten vandaan te halen. 

Sport in Aduard 

U kunt op sportief vlak ook uw hart ophalen in Aduard. Met name de sporten voetbal en tennis zijn er populair. De accommodaties worden veel gebruikt. Daarom zijn graszoden uitermate geschikt voor de voetbalvelden in Aduard en het tenniscomplex dat in de plaats aanwezig is. Het kopen van graszoden in Aduard is ook interessant vanwege de 800 meter lange motorfietsbaan dat wordt gebruikt voor het WK grasbaan. Ook is men in Aduard actief met de jaarlijks terugkerende harddraverij, oftewel de paardenrensport. 

Grond in Aduard 

Bij het kopen van graszoden voor een plaats als Aduard rijst de vraag of de Groningse ondergrond er geschikt voor is. Het gras van graszoden groeit goed op een voedingsrijke bodem. Aduard ligt slechts enkele decimeters boven NAP, wat het gebied relatief vochtig maakt. Maar het geologische verleden van de provincie Groningen speelt ook een belangrijke rol. Tot in de vroege middeleeuwen had de Noordzee vrij spel in delen van Groningen en Friesland. Dit uitte zich met name door de door stormvloeden veroorzaakte overstromingen van de Lauwerszee, die op haar beurt in verbinding stond met de Noordzee. In een van deze kweldergebieden genaamd Middag werd in 1192 een klooster gesticht en rondom dit klooster ontstond Aduard. Van groot belang was het door de monniken gegraven Aduarderdiep dat voor de afwatering van het gebied heeft gezorgd. Vanaf dat moment was de ondergrond geschikt voor bebouwing en voor landbouw. Het klooster breidde zich uit met boerderijen en andere voorzieningen en wel dusdanig dat het bebouwde gebied in die tijd groter was dan de toenmalige stad Groningen. 

Graszoden in Aduard 

Het van oorsprong moerassige veengebied en de deels uit keileem bestaande ondergrond is inmiddels grotendeels gecultiveerd. Graszoden kunnen in Aduard zonder probleem aangelegd worden. De vroegere monniken hebben hun werk gedaan.

De meeste woningen hebben ruime tuinen en ook de in de toekomst gebouwde woningen zullen ruim opgezet gaan worden. Graszoden kopen is dan kostenbesparend en draagt bij aan het gemak. Het aanleggen van graszoden is eenvoudig en het onderhoud ervan kost niet veel moeite. Graszoden kopen voor het aanleggen van uw tuin in Aduard is daarmee een prima keuze, in de plezierige ruime en rustige leefomgeving waar Aduard om bekend staat.

Klantervaringen in Aduard

Klantervaring van Wiert uit Aduard

“uitstekende grasrollen ontvangen”

Op zaterdag besteld en geleverd op dinsdag; uitstekende kwaliteit grasrollen. Bezorging perfect geregeld; zeer vriendelijke chauffeur die de rollen op de meest geschikte plaats neerzette waardoor minimaal getild hoefde te worden met de rollen. Betaling van de rollen uitstekend geregeld.

Wiert - Aduard - 2020-04-23
Klantervaring van Reinder steenbergen uit ZUIDHORN

“Top”

Goede service en nazorg

Reinder steenbergen - ZUIDHORN - 2020-04-16

Graszoden bezorgen Aduard

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Aduard en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Aduard

Veelgestelde vragen in Aduard

Hoe snel kunnen graszoden in Aduard geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Aduard?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.