Graszoden kopen in Joure

Joure is een plaats in de provincie Friesland en wordt in de volksmond een van de mooiste dorpen van Friesland genoemd. Joure telt 17.000 inwoners en wint vooral onder toeristen aan populariteit. Joure heeft een karakteristieke dorpskern met daarbuiten allerlei natuur. Joure wordt op veel verschillende manieren authentiek en groen gehouden, zo ook door ons. Wij leveren namelijk graszoden op maat bij particulieren, openbare terreinen, bedrijventerrein en meer. Ook leggen wij regelmatig grasvelden in Joure aan. Bijvoorbeeld in de wijken Jonkersland, Westermeer en Skipsleat. Onderaan deze pagina vindt u al onze mogelijkheden.

De Twigen

Nabij Joure ligt natuurgebied De Twigen. Het gebied is van de gemeente De Friese Meren en wordt onderhouden door Stichting Natuurgebied De Twigen. Het gebied is 20 hectare groot en bestaat uit veengrond, grasland en wilgenbomen. De Twigen is ideaal voor mensen die een dagje de natuur in willen. Ook zijn er vogelspotters te vinden, vanwege de vele soorten vogels die langs het gebied trekken op bepaalde momenten in het jaar. Denk hierbij aan de kuifeend, pimpelmees en winterkoning. Een hoop te zien dus, mits u in het goede seizoen komt.

Boeresingel in Joure

Bent u op zoek naar een nieuwe woning in de omgeving van Joure? Wellicht is een woning aan de Boeresingel dan iets voor u. Hier komt een appartementencomplex dat van alle gemakken voorzien is. Sommige appartementen hebben een tuin die u geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Ondanks dat niet alle appartementen een tuin hebben, heeft u gegarandeerd een mooi uitzicht op een perkje met graszoden, omringd met bomen en struiken. Het groene gebied is karakteriserend voor de gehele omgeving van Joure en omstreken.

Kruiden- en theetuin De Goede Hoop

Heeft u wel eens een eco-tuin bezocht? In Joure is het mogelijk! De Goede Hoop is voor een breed publiek toegankelijk en heeft verschillende elementen. U komt er verrassende planten en bloemen tegen en er is een fruitgaard aanwezig. Daarnaast kunt u aanschuiven op het terras van de tuin en genieten van een kop thee van kruiden uit eigen tuin. Denk hierbij aan Kruizemunt of Citroenmelisse. Uiteraard met huisgemaakte bloemenkoekjes en uit eigen tuin geplukte fruit. Heeft u groene vingers? Of wilt u er gewoon een dagje tussenuit? Tuin De Goede Hoop is jaarlijks elke woensdag tot zaterdag geopend, vanaf mei tot en met augustus. Een klein feitje: deze tuin is in 2015 uitgeroepen tot ‘De Tuin van Friesland’. Een bezoekje waard, dus!

Klantervaringen in Joure

Klantervaring van Stefan uit Joure

“Hele scherpe prijs, goeie service. Snel in reactie en levering”

Bestelling (66 m2 speelgras) is de dag erop bezorgd door een vriendelijke bezorger. Complete online winkel met goed advies.

Stefan - Joure - 2019-10-24
Klantervaring van Folkert sangers uit Haskerhorne

“Goeie kwaliteit”

Goeie kwaliteit mooi groen echt een aanrader!!!

Folkert sangers - Haskerhorne - 2019-08-31

Graszoden bezorgen Joure

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Joure en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Joure

Veelgestelde vragen in Joure

Hoe snel kunnen graszoden in Joure geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Joure?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.