Graszoden kopen in Damwald
Damwald of Damwoude bestond vroeger uit drie dorpen, namelijk:
- Dantumawoude
- Akkerwoude
- Murmerwoude
Sinds 1971 vormen deze drie dorpen samen Damwald of Damwoude. De naam is Damwoude een samenvoeging van de drie dorpen.
De fusering van de drie dorpen heeft een politieke reden. Het gemeentehuis van Dantumadeel stond tot 1881 in het dorp Rinsumageest.
Omdat Zwaagwesteinde op dat moment de grootste plaats in de gemeente was, vond men daar dat het gemeentehuis aan hen toebehoorde. Door de fusie ontstond een dorp dat door de toegenomen oppervlakte direct de grootste van de gemeente was.
Project StadsDock
Wonen aan de Dockumer Ee is mogelijk als u een huis gaat kopen via project StadsDock. In deze woonomgeving komt u echt tot rust na een enerverende dag. Hier ervaart u het beste van twee werelden.
Zo heeft u de Dokkumer Ee bijna in uw van graszoden voorziene achtertuin liggen, maar heeft u ook de kans om de gezelligheid van de oude vestingstad mee te maken.
Hier een huis kopen kan als u op zoek bent naar een twee-onder-een-kap woning. Wilt u liever zelf een huis kiezen, gaat u dan voor een vrije kavel. Hiermee maakt u het voor uzelf mogelijk om uw droomhuis te ontwerpen.
Graszoden en een huis in Damwald kopen, is een redelijk unieke kans gezien de locatie en de vele voordelen die de omgeving biedt.
Bij uw te kopen woning zult u de beschikking hebben over een royale tuin, die zich uitstekend leent voor het kopen van graszoden. Als u de graszoden gaat kopen, kunt u ze vervolgens bij uw nieuwe woonadres laten bezorgen, maar u kunt de graszoden ook zelf ophalen.
Ligt uw ruime tuin vol met de graszoden, dan kunt u vanuit de tuin direct naar uw eigen aanlegsteiger lopen. Het water leent zich prima voor meerdere activiteiten op het water.
Bezienswaardigheden Damwald
Historische panden die u in Damwald kunt gaan bekijken zijn:
- De Ikker
- Sint-Benedictuskerk
- Sint-Bonifatiuskerk
- Doopsgezinde kerk
Met het bezoeken van de kerken krijgt u een goed beeld van de historie van Damwald.
Iets verder van Damwald verwijderd, vindt u Dokkum. Hier kunt u uw vrije tijd doorbrengen door een bezoekje te brengen aan het museum, een stadwandeling te maken of de Bonifatiuskapel te bezoeken.
Wist u trouwens dat Dokkum de laatste doorkomstplaats is van de Elfstedentocht, voordat men richting de finish gaat?
Klantervaringen in Damwald
“Klantvriendelijke website, goede instructies en alles goed geregeld!”
Wat je via de website regelt wordt ook goed nagekomen. De graszoden zien er heel goed uit. Nu nog spannend hoe ze er over een paar weken uitzien want het is vreselijk droog en wij moeten wel erg veel sproeien. Enige opmerking is dat ik bericht kreeg van de vervoeder dat ze vanaf 6 uur 's morgens konden langs komen, terwijl dat (gelukkig) niet klopte. Dat werd een kort nachtje!
Bert muller - Dokkum - 2020-05-24
“Prima”
Goed geholpen en prima product! We zijn heel blij met ons nieuwe gazon. Handige instructies krijg je bij de levering
Jelly - Kollumerzwaag - 2020-06-14
Graszoden bezorgen Damwald
Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.
Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.
- Bezorging in Damwald en omstreken, met track en trace.
- Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
- Gratis ons “graszoden magazine†met tips om uw gazon mooi te houden.
- Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
- Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
- Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
- Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
- Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.
De juiste graszoden kiezen voor Damwald
Veelgestelde vragen in Damwald
De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.
Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.
De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.
Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.
Graszoden leggen voorafgaand aan kou
Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.
Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?
Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.
Kun je in oktober nog graszoden leggen?
Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.
Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.
Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.